Smotra vatrogasnih snaga Zagrebačke županije

FOTO: Vatrogasci su najjača civilna snaga Zagrebačke županije

Na području Zagrebačke županije djeluje oko 260 DVD-ova s više od 21 tisuće vatrogasaca
DSC_0184

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije organizirala je u Ivanić-Gradu smotru vatrogasnih snaga koje će u požarnoj sezoni biti na redovnim i izvanrednim dislokacijama u priobalju, ali i na području cijele RH. Smotri su prisustvovala 102 vatrogasca s više od 30 vozila.

Kako je istaknuo zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Dario Kezerić, smotra vatrogasnih snaga propisana je programom aktivnosti Vlade RH.

-Danas smo ustanovili stanje vozila i opreme, stanje našeg ljudstva i opremljenost, kako bismo bili spremni za dislokacije. Ovo je taj prvi i najvažniji korak pred protupožarnu sezonu, kako bi bili spremni za intervencije- kazao je zapovjednik Kezerić, kazavši kako će vatrogasci na redovnim dislokacijama biti do 1. rujna.

-Sa sigurnošću možemo reći da će cijelo priobalje biti puno sigurnije i bolje branjeno s obzirom na to da veći broj vatrogasaca ide dolje. Naši su vatrogasci spremni za svaku intervenciju koja se ukaže- poručio je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada i načelnik Stožera civilne zaštite Tomislav Cuvaj naglasio je kako je Ivanić-Grad vodeći grad po izdvajanju za vatrogastvo u Hrvatskoj.

-To nije bez veze. Mi moramo biti ponosni i sretni što imamo ovakve ljude što su nas upozorili na vrijeme, a tu mislim na Darija Kezerića i Tomislava Abramovića koji su nas upozorili što se može dogoditi vatrogastvu ako ne ćemo sustavno ulagati u ljude i opremu. Mi smo se toga prihvatili i držimo se našeg plana koji smo si zacrtali, a rezultati se hvala Bogu vide- rekao je Cuvaj.

U ime Zagrebačke županije smotri je nazočio zamjenik župana Ervin Kolarec, koji je kazao kako su vatrogasci najjača civilna snaga Zagrebačke županije.

-Danas ovdje pokazujemo kako smo spremni za protupožarnu sezonu, kako za redovne, tako i za izvanredne dislokacije na priobalju. Vidimo da imamo vozila, kvalitetnu i dobru opremu, ali prije svega imamo vas, sjajne vatrogasce koji ste uvijek tu uz ljude kada trebaju vašu pomoć- zaključio je Kolarec.

Na području Zagrebačke županije djeluje oko 260 DVD-ova s više od 21 tisuće vatrogasaca.

Događanja
Ivanić-Grad
Zagrebačka županija