Održana sjednica Gradskog vijeća

FOTO: Usvojen Plan razvoja Zaprešića do 2030. godine

Više od 50 projekata nabrojano je i razrađeno u spomenutom planu
3128ebc8-ba84-417d-adf7-1fb6567d82c9

Vijećnici Grada Zaprešića na 19. sjednici u ovom sazivu jednoglasno su usvojili Plan razvoja Grada Zaprešića za razdoblje do 2030. godine. Više od 50 projekata nabrojano je i razrađeno u spomenutom planu, ali to nisu svi projekti koji bi zadovoljili Zaprešćane. Stoga je Plan zamišljen kao živi dokument u kojeg bi se svake godine mogli dodati novi projekti.

Ovaj Plan je nastavak razvojne strategije koja je vrijedila do 2023. godine, a budući da ovaj novi plan počinje još prije godinu dana, neki od projekata su već i realizirani ili su u fazi realizacije.

-Činjenica je da se Zaprešić svakog dana sve više razvija, da je svakog dana sve više projekata. Treba spomenuti kako je cijelo vrijeme financijska situacija u gradskom proračunu stabilna, a to pak znači da se dobro planira i upravlja sredstvima naših sugrađana- rekao je gradonačelnik Željko Turk.

Izvršenje Proračuna za prošlu godinu pokazalo je kako su prihodi iznosili 40,5 milijuna eura u odnosu na planirana 42,5 milijuna eura, dok su rashodi izvršeni iznosom od 36,4 milijuna eura. Usvojen je većinom vladajućih vijećnika, dok su oporbeni iz ZZZ ostali suzdržani. Gradonačelnik Turk je istaknuo ulaganja u iznosu preko 20 milijuna eura u komunalnu infrastrukturu poput prometnica i kanalizacije, ali i obnovu javnih zgrada oštećenih potresom, a mnogo su pomagali i građanima stotinjak privatnih stanova u centru koji su značajno oštećeni potresom.

Na dnevnom redu bio je i izvještaj Zaprešić d.o.o. o gospodarenju otpadom, a direktor zaprešićke komunalne tvrtke Domagoj Mikuš naglasio je kako se sve više vidi odvojeno prikupljanje otpada po frakcijama, a najveće povećanje je kod plastike.

-Plastika postaje sve veći izazov, a bilježimo povećanje svih vrsta otpada. To je jednim dijelom vezano na veći broj stanovnika, ali i na povećanje standarda jer je upravo standard okidač povećane proizvodnje svih vrsta otpada- rekao je Mikuš te je najavio do kraja godine uvesti drugi odvoz plastike mjesečno.

Usvojene su i izmjene statuta pojedinih gradskih ustanova, a usvojen je i prijedlog OŠ Kupljenovo da se ime škole promijeni u OŠ Maksimilijana Vanke. Vanka je poznati svjetski slikar koji je svoje prve godine života proveo u Kupljenovu.

Aktualno
Izbor urednika
Politika
Zaprešić