Donosimo dašak atmosfere

FOTO: Uskrs kod Draškovića i ove godine okupio brojne mališane

U srcu Dugog Sela održan tradicionalni Uskrsni prijam za djecu i mlade
WhatsApp Slika 2024-03-23 u 10.33.16_ed7b1007

U Perivoju grofa Draškovića u centru Dugog Sela danas je održan tradicionalni Uskrsni prijam za djecu i mlade. Manifestaciju, koja se održava vikend prije Uskrsa, svake godine organiziraju Grad Dugo Selo i Turistička zajednica grada Dugog Sela.

– Preduskrsno druženje u Perivoju grofa Draškovića ove godine privuklo je brojne posjetitelje i drago nam je što smo nagrađeni prekrasnim danom. Grofice Drašković, Margot i Felicija, dočekale su ponovno mališane u svom perivoju, a mališani su perivoj ukrasili najljepšim uresima koje možete zamisliti. Oni će ostati ovdje postavljeni do iza Uskrsa pa svakako dođite pogledati kakve to genijalne stvari mašta i male ručice mogu napraviti, rekla je direktorica TZG Dugo Selo Karmela Vukov Colić.

Program, koji traje do 14 sati, nudi brojne radionice za djecu, među ostalim izrade pisanica, grofica Felicija za mališane je pripremila švedski stol, a ponešto će naučiti i o bontonu. Za najbolje radove pripremljene su vrijedne nagrade, a program završava kazališnom predstavom Male scene “Kraljevna na zrnu graška”.

– Ono što nam je posebno drago ove godine je da su s nama i djeca iz Biograda na moru. Turistička zajednica Biograda na moru uz pomoć svojih učenika objavila je krasnu slikovnicu o biogradskim legendama, a koju ćemo na našoj pozornici predstaviti i našoj djeci, a s nama su i zelinska vila i zelinska vještica koje će našoj djeci pričati o zelinskim legendama. To je zapravo zametak onoga u što bismo željeli da izraste ova manifestacija, a to je da Uskrsu kod Draškovića pridodamo i Festival slikovnica. Vjerujem da ćemo sljedeće godine na ovom mjestu moći promovirati i slikovnicu o maloj grofici, zaključila je Vukov Colić.

Preduskrsno druženje kod Draškovića, kao i svake godine, nije propustio gradonačelnik Nenad Panian, ponosan što se ova manifestacija prometnula u tradiciju.

– Svake godine vikend prije Uskrsa imamo veliku izložbu radova naših škola i udruga, naših građana. Ono što je najvažnije je da ovdje vlada uskrsno veselje, jaja, zečevi, druženje. Naš prekrasni park danas je pun, svi smo si dobri i dočekujemo Uskrs veseli, zdravi i s nadom u bolju budućnost, poručio je Panian.

Događanja
Dugo Selo