FOTO: Upoznajte Alena Kasumovića, koji svoja djela slika ustima

U Galeriji Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću otvorena je još jedna izložba
280336377_693750685290644_4203804976589408943_n

U Galeriji Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću otvorena je još jedna izložba. Ovog puta publici se predstavio Alen Kasumović, umjetnik koji svoja djela slika ustima. Alen je rođen 1991. godine u Zagrebu, a od rođenja boluje od artrogripoze. Bolest ga nije sputala i on je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti 2018. godine, a slike su mu do sada izlagane u New Yorku, Baselu, Miamiju i Zurichu.

Izložba u Zaprešiću nosi naziv „Imam li pravo biti ovdje“, a pitanje je autor postavio sam sebi, ali i drugim ljudima. Zašto? Zato jer se čovjek često uspoređuje, pa čak i sa samim sobom. Alen Kasumović ima moć, ima snagu uvući gledatelja u svoj krug likovnog izraza.

-Volje li bi da ova izložba pokaže, baš u tom odnosu prema drugima, prema svakom pojedinačno koji je različit, i da kažemo tome usprkos – da, imamo pravo biti ovdje. Drago mi je da ste svi vi iskoristili to svoje pravo i ovdje ste- rekla je na otvaranju izložbe predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću Višnja Poropat Vujnovac.

Autor svoje slike stvara ustima, on je snažna ljudska i slikarska osobnost, vedar. Mudar i uporan čovjek. Svojim likovnim jezikom hrabro, snažno i na jedinstven način progovara u svoje ime i umjesto drugih, propitujući nas o našem čovještvu i duhovnosti. Ovo je prva samostalna izložba slika Alena Kasumovića, koji je do sada izlagao samo na skupnim izložbama diljem svijeta, a ujedno je i njegova prva u gradu u kojem živi.

Događanja
Grad
Hrvatska
Zagrebačka županija
Zaprešić