Ususret 50-toj obljetnici

FOTO: Udruženja obrtnika Ivanić-Grad Obrtničkim sajmom slavi 50. godina od osnutka

40 izlagača izlaže i nudi svoje proizvode, pa se tako na štandovima mogu pronaći proizvodi od buče i meda, nakit, modni dodatci i ukrasi
DSC_6691

Tijekom lipnja u Ivanić-Gradu traje manifestacija „Lipanjska pozornica“ koja nudi brojna događanja, koja se organizira u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, udrugama, javnim ustanovama i ostalim organizacijama s područja grada. U sklopu manifestacije otvoren je i 17. Obrtnički sajam – Tradicija, gastronomija i turizam u organizaciji Udruženja obrtnika Ivanić-Grad, koje ove godine obilježava 50. godina osnivačke skupštine.

-Velika većina naših gradova izrasla je na obrtništvu i obrtničkim radnjama, te obrtnici svojim radom doprinose razvitku i boljitku svih naših gradova i općina- kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb, Antun Trojnar, kojeg raduje porast broja obrta.

-Na nivou Hrvatske imamo 105 tisuća obrta, a na području Zagrebačke županije i Grada Zagreba imamo 27 tisuća, što je 6400 obrta više, nego što je to bilo u ovo vrijem prošle godine.

Na Obrtničkom sajmu u centru grada 40 izlagača izlaže i nudi svoje proizvode, pa se tako na štandovima mogu pronaći proizvodi od buče i meda, nakit, modni dodatci i ukrasi. Između ostaloga, predstavljaju se i obrtnička zanimanja od strane učenika strukovnih škola i samih obrtnika u cilju poticanja mladih na odabir strukovnih zanimanja za srednjoškolsko obrazovanje.

-Nije teško biti gradonačelnik kad imaš s kime kvalitetno surađivati, zato sam prvenstveno zahvalan svim obrtničkim institucijama, a prije svega obrtnicima koji se trude i rade te svoju egzistenciju ostvaruju vlastitim rukama. Tada ni meni kao gradonačelniku nije teško pratiti sve to, jer novci nisu problem ako imamo ljude, koji rade. Upravo zbog toga sam ponosan- rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš, otvarajući sajam.

Događanja
Ivanić-Grad