FOTO: U tijeku tehnički pregled južne obilaznice

Uskoro vrijeme očekuje i otvaranje te dionice za promet, dok se istovremeno radi na nastavku projekta prema Šibicama

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk sastao se s predstavnicima stanara u Savskoj ulici u Zaprešiću koja je doživjela najveće izmjene radi gradnje južne obilaznice.

Na mjestu dosadašnje prometnice koja je povezivala Savsku ulicu sjeverno i južno od pruge, sada je tu pješački pothodnik, a cestovni nadvožnjak je pola kilometra zapadnije prema Brdovcu. I nije to jedina zamjerka stanovnika Savske ulice radovima koji su odrađeni na južnoj obilaznici i rekonstrukciji pruge Zaprešić – Savski Marof, a sve svoje primjedbe iznijeli su gradonačelniku. Skrenuli su mu pozornost da je nemoguće korištenje pothodnika biciklima, stepeništa nisu natkrivena pa se stvara problem kod padalina, zvučne barijere su visoko zatvorene neprozirnom oplatom pa je smanjena vidljivost, a zbog prevoženja velikih tereta i prolaska brojnih građevinskih vozila i strojeva uništena je cesta ispred kuća.

-Sigurno ćemo, nakon što prođe ovaj tehnički pregled i kada Grad preuzme pothodnik ispod željezničke pruge u Savskoj, dodatno urediti i postaviti nadstrešnice koje nisu bile u projektu Hrvatskih cesta na ulazu u pothodnike. Također dodat će se kanalice za bicikle, ali i za dječja kolica. Sanirat će se i cesta koja je uništena zbog teretnih vozila koja su njome prolazila dok su se izvodili radovi- rekao je Turk.

Ovih dana još traje tehnički pregled dijela južne obilaznice od Starčevićeve do Obrubićeve ulice, pa se uskoro vrijeme očekuje i otvaranje te dionice za promet, dok se istovremeno radi na nastavku projekta prema Šibicama.

-Nova dionica po svojim karakteristikama dodaje jednu novu “notu” sigurnosti u našemu gradu i veselimo se da će ona uskoro biti puštena u promet. Taj segment ceste je faza koju završavamo, a u prvom djelu 2021. godine za očekivati je raspisivanje još jedne dionice južne obilaznice koja s četiri prometna traka prelazi u dva kroz Šibice. Dakle, Savska ulica dobiva novu ulogu više kao pješačka zona, a manje za vožnju automobilima. Generalno, dobivamo južnu obilaznicu koja ide dalje i Zaprešić koji je svakim danom sve više prometno rasterećen- istaknuo je Turk nakon obilaska nove dionice južne obilaznice.

Gradonačelnik je dodao kako će pokušati riješiti problem s bukobranima, a mještanima Šibica je najavio i radove na regulaciji proširenja propusta potoka Selec.