FOTO: U Rugvici uspješno proveden projekt Zaželi i zaposli se – II faza

Kroz projekt koji traje 18 mjeseci (20. studeni 2020.-19. svibanj 2022.) zaposleno je bilo pet žena, koje su skrbile za 37 starijih osoba s područja općine, pri čemu su četiri žene uspješno završile program osposobljavanja za zanimanje računalnog operatera
DSC_2505

U Općinskoj vijećnici u Rugvici održana je završna konferencija projekta Zaželi i zaposli se – II faza, čiji je nositelj bila Udruga hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata Općine Rugvica, dok su partneri na projektu bili Općina Rugvica, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Dugo Selo.

-Uspješno smo kraju zajedno sa svim partnerima priveli ovaj projekt, u kojem su postignuti očekivani rezultati. Projekt se pokazao odlično prihvaćenim na području općine od strane krajnjih korisnika, kao i same zajednice. Posebnu zahvalu upućujem ženama koje su skrbile za naše stare i nemoćne mještane- kazao je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata Općine Rugvica Ivan Kuprešak.

Kroz projekt koji traje 18 mjeseci (20. studeni 2020.-19. svibanj 2022.) zaposleno je bilo pet žena, koje su skrbile za 37 starijih osoba s područja općine, pri čemu su četiri žene uspješno završile program osposobljavanja za zanimanje računalnog operatera.

-Iza nas je hvalevrijedan projekt koji je usmjeren ka čovjeku. Radi se o humanom projektu i svi se nadamo kako će u nekom budućem vremenu biti istih ili sličnih projekata, kako bismo se mogli prijaviti na njih te kako bi teže zapošljive žene ponovno imale mogućnost rada i zaposlenja- kazao je voditelj projekt Danijel Šošić.

Jedna od žena koja je bila zaposlena kroz ovaj projekt je Eva Šimić, koja nam je kazala kako su s vremenom postali sve povezaniji s korisnicima.

-Obavljali smo sve što su nas tražili, ponekad i u vremenu u kojem to nismo bili dužni, no kako smo se zbližili s tim ljudima nije nam bilo teško to napraviti- rekla nam je Eva, koja se i danas redovito čuje s korisnicima o kojima je brinula.

Prisutnim žena obratio se i načelnik Mato Čičak, naglasivši kako uz ovaj projekt koji je došao do svoga kraja Općina provodi još jedan projekt.

-Nadam se kako će se uskoro otvoriti i novi ovakvi natječaji kako bi uz pomoć naših partnera mogli realizirati ovakve projekte koji su općini donijeli dosta toga dobroga, jer teško zapošljive žene dobile su mogućnost zaposlenja, a još važnije je da je 37 naših mještana kroz ovaj projekt imalo svu potrebnu skrb kroz 18 mjeseci- istaknuo je načelnik Čičak.

Ukupan iznos projekta bio je 371.463,92 kune, pri čemu je iznos EU potpore iz Europskog socijalnog fonda bio stopostotan.

 

Događanja
Hrvatska
Općina
Rugvica
Zagrebačka županija