FOTO: U prigorskom derbiju Strmec slavio u Rakovcu

U prigorskom derbiju Strmec je zabilježio pod trenerskom palicom Miroslava Vuksanića petu pobjedu u nizu protiv Rakovca

Rakovec je po teškom, blatnjavom i klizavom terenu bolje otvorio utakmicu i u 8. minuti stvorio prvu priliku. Stojanović je ubacio loptu s lijeve strane u gostujući kazneni prostor na koju nije najbolje reagirao Mihael Jaić na 6 metara pa je ta prilika otišla u nepovrat. Udarac Kranjeca u 15. minuti s lijeve strana pogodila je Jendriša i promijenila smjera, ali je Jurić krajnjim naporom obranio udarac. Stojanović je 18. minuti bio u izglednoj prilici unutar kaznenog prostora gostiju koju nije iskoristio. U 22. minuti Mihal Jaić je pucao s 11 metara, ali je Plantić bio siguran u intervenciji. Bijeg Stojanovića u 28. minuti po lijevoj strani i njegov ubačaj u kazneni prostor Presečki nije s 10 metara iskoristio. Mrazović je u 30. minuti srušio Presečkog u kaznenom prostoru pa je vrlo dobri sudac Ilčić dosudio kazneni udarac za domaćina. Stojanović je snažno tukao s bijele točke, ali je njegovu nakanu bravurozno obranio Plantić. Strmec je kaznio sve domaće promašaje u 45. minuti iz brzog kontranapada. Bedeković je dijagonalom pronašao Kranjeca na desnoj strani koji je ubacio loptu, a Posavec s 10 metara pogodio u desni donji kut.

U drugom poluvremenu Strmec je preuzeo igru koju su okrunili drugim pogotkom u 55. minuti. Karlo Šilinić je probio po desnoj strani i asistirao Bičaku koji je s 5 metara ugurao loptu u domaću mrežu. Utakmicu je prelomio u 65. minuti, ponovo iz brzog kontranapada, Karlo Šilinić koji je s 11 metara rutinski svladao vratara Jurića. Potom je pao ritam i intenzitet utakmice nakon čega su treneru obiju momčadi izvršili brojne izmjene. Gosti su u 73. minuti opasno prijetili preko Hrvoja Šilinića koji je u 73. minuti dodao loptu Bičaku koji je uputio udarac s 14 metara, a Jurić sigurno reagirao. Opuštanje gostujuće obrane u 80. minuti kaznio je Dominik Baček koji je postigao počasni pogodak za Rakovec. U samoj završnici utakmice obje momčadi su željele postići zgoditak. Bedeković je u 84. minuti ubacio loptu koju je zahvatio Kranjec s 14 metara, a još ljepše obranio Jurić. Domaći napad u 88. minuti završio je Novoselec s udarcem sa 16 metara kojeg je obranio Plantić. U 90. minuti gosti su izveli zadnji kontranapad u kojem je Roginek s lijeve strane ubacio, a Bruči iz blizine zabio gol za pobjedu Strmca 4:1.

Rakovec je još jednom pokazao da stvara 100 postotne prilike, koje nije uspio realizirati, što su gosti iz Bedenice znalački kažnjavali i ostvarili visoku pobjedu. Trener gostiju Miroslav Vuksanić je svojim dolaskom uspio Strmcu povratiti vjeru i samopouzdanje u vlastite redove i u pet kola uspio osvojiti 15 bodova, u koje je u međuvremenu stigao i Fran Baček upravo iz Rakovca.

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 11. KOLO
NK RAKOVEC – NK STRMEC 1:4 (0:1)
RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 150. Sudac: Ilčić 8. Pomoćnici: Bičanić i Šekerija (svi iz Dugog Sela). Delegat: Ivica Krezo (Priluka, Livno)
STRIJELCI: 0:1 Posavec (45), 0:2 Bičak (55), 0:3 K. Šilinić (65), 1:3 D. Baček (80), 1:4 Bruči (90)
NK RAKOVEC: Jurić 6, Radotović 6, (od. 56. Očić 6), Novoselec 6,5, D. Baček 6,5, Jendriš 6,5, N. Jaić 6, (od 87. Babić -), M. Jaić 6,5, Stjepanović 6, (od 62. Brlečić 6), Presečki 6, (od 71. Pavlović -), Grgoić 6,5, Stojanović 6, (od. 46. Krvarić 6). TRENER: Željko Radotović 6
NK STRMEC: Plantić 8, Mrazović 6,5, Novački 7, F. Baček 6,5, (od 81. Roginek – ), Kranjec 7, (od 90. Brcković -), K. Šilinić 8, (od 71. H. Šilinić -), Bičak 7,5, (od 77. Bruči -), Antolković 7, Bedeković 7, Šavorić -, (od 32. Posavec 7,5), Trcak 7. TRENER: Miroslav Vuksanić 7
IGRAČ UTAKMICE: Karlo Šilinić