Velečasni Vučak predvodio misno slavlje

FOTO: U Pribiću obilježena 22. obljetnica smrti kardinala Franje Kuharića

Umirovljeni zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić preminuo je 11. ožujka 2002. godine u Zagrebu, a pokopan je u Zagrebačkoj katedrali
240311 Kuharićevo_Pribić (27) Foto: Josip Vuković

Svečanim misnim slavljem u Župi sv. Siksta u Pribiću, rodnoj župi blagopokojnog kardinala Franje Kuharića, proslavljena je 22. obljetnica njegovog rođenja za Nebo, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik župa u Krašiću, Oštrcu i Gornjem Prekrižju vlč. Ivan Vučak, u koncelebraciji s postulatorom za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. Jurjem Bateljom, vicepostulatorom preč. Tomislavom Hačkom, dekanom Jastrebarskog dekanata preč. Miroslavom Lesičarom i svećenicima iz dekanata te pribićkim župnikom vlč. Stjepanom Dijanešom.

Foto: Josip Vuković

Vlč. Vučak u homiliji se prisjetio kako je vijest o smrti kardinala Kuharića saznao u Međubiskupijskom sjemeništu kao sjemeništarac prve godine. Dodao je da su kao sjemeništarci imali milost ući u kriptu Zagrebačke katedrale, gdje je pokopan kardinal Kuharić, te mu se ta slika posebno urezala u srce.

Propovjednik je govorio i o odnosu između župnika u Krašiću u Stepinčevo vrijeme Josipa Vranekovića i kardinala Kuharića. Istaknuo je kako se ove godine obilježava 60. obljetnica smrti krašićkog župnika, ali i 60. obljetnica posvećenja Franje Kuharića za biskupa.

Foto: Josip Vuković

Na kraju homilije naglasio je kako je kardinal Kuharić bio važna uloga u nastajanju samostalne i slobodne Hrvatske, zbog ljubavi koju je imao prema Domovini, Crkvi i hrvatskom narodu.

Foto: Josip Vuković

 

Događanja
Krašić
Vjera