Misno slavlje predvodio biskup Vlado Košić

FOTO: U Oborovu proslavljeno 40 godina djelovanja Kuće “Sv. Vinko Paulski”

Nakon mise štićenici kuće izveli su za uzvanike prigodan program i izložili rukotvorine koje izrađuju
MG_5641 Sisačka biskupija

Caritasova kuća za odrasle osobe s tjelesnim i intelektualnim teškoćama te pridruženim smetnjama „Sv. Vinko Paulski“ u Oborovu proslavila je 40 godina svog djelovanja. Tom prigodom svečano misno slavlje u kapeli Kuće predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s predsjednikom Caritasa Sisačke biskupije mons. Franjom Ćukom, mons. Ivanom Hrenom, domaćim župnikom Josipom Malkovićem i desetak svećenika, izvijestila je Sisačka biskupija.

Sisačka biskupija

Na počeku sve okupljene pozdravila je ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić istaknuvši kako se danas slavi četrdeseta obljetnica djelovanja i nesebičnog darivanja sebe za one kojima su ljubav i pomoć najpotrebniji.

-Slaviti obljetnicu znači prisjeti se početka, nastanka, prolistati stranice koje je ispisivala svakodnevica, ljudi, strahovi, događanja, životne priče, sudbine, tragedije, ali i životne radosti i toplina zbog ljudske blizine i ljubavi. Svi mi nosimo uspomene i sjećanja iz našeg obiteljskog doma. Često ga se rado prisjetimo i bez obzira na tegobu života, on uvijek u srcu pobuđuje novu toplinu, blizinu i ljubav. Zahvalni smo danas na poseban način onima koji su dobrim i brižnim srcem primijetili da postoje i oni koji nažalost nisu mogli osjetiti toplinu i radost doma, kojima nije moglo biti pruženo ono što čovjeka čini doista sretnim i zadovoljnim. Ta spoznaja bila je dovoljan poticaj da se i u teškom vremenu razmišljalo što učiniti da onima kojima je teže nego nama, život učinimo boljim- rekla je ravnateljica prisjetivši se svih onih koji su se ugradili u ovu kuću, poput kardinala Franje Kuharića, Jelene Brajše, bivše voditeljice kuće Sande Sokolovski, svih župnika župe sv. Jurja i brojnih drugih.

Sisačka biskupija

Na početku homilije biskup je čestitamo djelatnicima i korisnima ovu veliku obljetnicu kao i blagdan njihova zaštitnika sv. Vinka Paulskog. Osvrnuvši se upravo na lik sv. Vinka biskup je podsjetio kako je on zaštitnik svih karitativnih ustanova i svih onih koji djeluju u brizi za siromahe.

Nakon mise štićenici kuće izveli su za uzvanike prigodan program i izložili rukotvorine koje izrađuju, a gosti su na kraju na dar dobili knjigu tiskanu prigodom ove obljetnice, a koja prikazuje osvrt na proteklih 40 godina života Kuće.

Slavlju su uz zaposlenike i korisnike nazočili i brojni prijatelji i dobročinitelji kuće između ostalih saborska zastupnica Marijana Petir, državna tajnica Margareta Mađerić, predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije Mato Fofić, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestra Jelena Lončar i drugi.

FOTO: Sisačka biskupija

Događanja
Rugvica