FOTO: U Muzeju Matije Skurjenija otvorena izložba Udruge Vladimir Maleković

Izložba se može razgledati do 9. rujna

U Muzeju Matije Skurjenija u Zaprešiću otvorena je Godišnja izložba Udruge Vladimir Maleković. Tridesetak članova Udruge izložilo je svoje radove i prikazala raznolikost motiva od apstrakcija i pejzaža do motiva iz prirode ili sakralnih detalja. Velika raznovrsnost je i u tehnikama izražavanja koje se protežu od akvarela preko pastela i akrila na platnu, pa sve do drva, keramike i stakla.

Izložbu je otvorio zamjenik načelnika Općine Brdovec Zvonko Ključarić, o suradnji brdovečke udruge i zaprešićkog muzeja govorio je ravnatelj Muzeja Matije Skurjenija Ante Žaja, Marijana Bavčević, mag.hist.art. istaknula je glavne značajke izloženih radova, a o radu i aktivnostima Udruge Vladimira Malekovića nekoliko riječi je rekla predsjednica Đurđica Haladi.

Udruga likovnih i književnih stvaralaca brdovečkog kraja osnovana 2013. godine, dobila je ime uglednog hrvatskog povjesničara umjetnosti, likovnog kritičara i muzealca, Vladimira Malekovića, rođenog u Brdovcu, koji je najzaslužniji za otvaranje Galerije Matije Skurjenija 1987. odnosno današnjeg Muzeja Matija Skurjeni.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Delio Melpera na violini, a izložba se može razgledati do 9. rujna.