FOTO: U Lupoglavu proslavljeno Augustinovo, svi vjeruju kako će ovo prerasti u tradiciju

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja svečano je cjelodnevnim događanjima obilježen u Brckovljanima

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja svečano je cjelodnevnim događanjima obilježen u Brckovljanima. Kod spomenika svim poginulim braniteljima općinske delegacije položile su vijence i upalile svijeće, dok su općinske udruge KUD OSS Lupoglav, LD Sokol, LD Srna, ŠRU Klen i Hrvatski vitezovi-ratni veterani ’91 dali veliki doprinos u organizaciji ostalih društvenih događanja, koja su održana pod jedinstvenim imenom Augustinovo u Lupoglavu.

ŠRU Klen bio je domaćin ribolovnog kupa, lovačka društva organizirala su streljački memorijal Željko Funtek, dok je KUD OSS Lupoglav održao smotru, a u Lupoglavu je održano i natjecanje u starim tradicijskim igrama, koje je organizirao DVD Lupoglav. Smotru folklora uz domaće folkloraše pohodili su i gosti; KUD Kloštar Angeline, KUD Obreška i KUD OSS Posavski Bregi.

-Ponosan sam što smo skupili sve naše udruge na jednom mjestu i napravili ovakvo značajno događanje. Zaista je lijepo vidjeti ovoliko ljudi koji su zadovoljni. Ovo nam treba biti smjer da i sljedeće godine napravimo istu manifestaciju- rekao je načelnik Tihomir Đuras, a zadovoljstvo manifestacijom podijelio je i predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Vinojčić.

-Zahvala svim udrugama koje su sudjelovale u ovome, jer ovo je zaista bio prekrasan dan u još bolje druženje. Nadam se kako će se ova tradicija nastaviti i dalje, pogotovo što smo krenuli s oživljavanjem naših tradicijskih igara- poručio je Vinojčić.

Cjelodnevno druženje u Lupoglavu završilo je velikom zabavom uz svirku Lotos banda.