Jedinstvena noćna utrka

FOTO: U Ivanić-Gradu održan Black Gold Night Run

U Ivanić-Gradu je održana Black Gold Night Run, noćna cestovna trkačka utrka dužine 10 kilometara na kojoj je nastupilo 70 trkača
Black_Gold_Night_Run_2023 (7)

U Ivanić-Gradu održana je jedinstvena noćna utrka uz osvijetljene naftne njihalice – Black Gold Night Run, noćna cestovna trkačka utrka od 10 kilometara.

Utrka je održana u organizaciji Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada s podrškom INA d.d., Run Croatia, Turističke zajednice Zagrebačke županije, Javne vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad i Biciklističkog kluba Drumski ratnici.

-Grad smo sporta i mladih, zdravstvenog turizma i čuvanja baštine, pa smo sve vrijednosti spojili trčanjem. Promocija sporta je promocija i zdravog načina života pa nam je drago da nastavljamo sa ovim događanjem kojim potičemo na zdrav način života. I u sljedećoj godini nastavljamo s ulaganjima u sportsku infrastrukturu i rad sportskih udruga- rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj.

Crno-zlatna noćna utrka održala se uz atraktivno osvijetljene naftne njihalice.

-One su simbol našeg grada, a sa naftom, naftalanom i bučinim uljem simboliziraju crna zlata. U tjednu obilježavanja svete Barbare, zaštitnice rudara i naftaša, ova je utrka posveta njima, ljubiteljima industrijske baštine i svim zaljubljenicima u sport- rekla je direktorica Turističke zajednice Ana Gašparović.

Preko 200 naftnih njihalica nalazi se na području grada Ivanić-Grada, te šuma Marča i Žutica.

-Osvijetljene njihalice bile su nit vodilja trkačima i s blagdanskim uređenjem grada tvorile su posebnu atmosferu cjelokupnog događaja.“ Njihalice su i simbol na medaljama koje su dobili trkači te je takva jedinstvena trkačima kao i sama utrka. Black Gold Night Run dio je adventske ponude Ivanić-Grada, a promocijom naftalana i bučinog ulja produžuje se turistička sezona i na doba izvan božićnih blagdana u vidu cjelogodišnjeg zdravstvenog turizma i manifestacije Bučijada- dodala je Gašparović.

Na utrci je ukupno sudjelovalo 70 trkača. Pobjednik utrke je Ivan Bulić iz Ak Maksimir s istrčanim vremenom od 34:49 min. Drugo mjesto je osvojio Miloš Klindo iz AEK Gradiška, a treće Tihomir Golner. U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Ana Hasan s istrčanim vremenom od 46:31 min. Druga je bila Nikolina Bestić iz KIFZG Run, a treće mjesto pripalo je Tihani Golner Stričko.

Ivanić-Grad
Sport