Od četvrtka do nedjelje

FOTO: U Dugom Selu najavljen 50. Zagreb Delta rally

Na području Dugog Sela dva brzinska ispita voze se u petak, 7. lipnja u poslijepodnevnim satima, dok je za 14 sati najavljen ceremonijalni start na Europskom trgu u Zagrebu
20240604_105107

Od četvrtka do nedjelje u Zagrebu, Dugom Selu, Samoboru i Krapinsko-zagorskoj županiji vozit će se najstarija automobilistička utrka u Hrvatskoj – Zagreb Delta rally koji će doživjeti jubilarno 50. izdanje. Povijest najdugovječnije automobilističke utrke započela je 1974. godine i od tada se zagrebački rally održava neprekidno.

Osim što je Zagreb Delta rally najstarija utrka, to je najteža i najatraktivnija utrka zbog koje su se mnogi vozači i zaljubili u rally, istaknuto je na konferenciji u Dugom Selu, gdje je najavljena i premijera dokumentarnog filma o prvih 50 godina.

-Dugo Selo ima dugu povijest u automobilističkom sportu i drago mi je što se Zagreb Delta rally vratio u naš grad. Vidim da još uvijek ima entuzijasta i vjerujem kako će te biti zadovoljni našim domaćinstvom- kazao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Na području Dugog Sela dva brzinska ispita voze se u petak, 7. lipnja u poslijepodnevnim satima, dok je za 14 sati najavljen ceremonijalni start na Europskom trgu u Zagrebu.

-Održavati nešto 50 godina nije lako. Malo je manifestacija s ovako dugom tradicijom, no uz pomoć sponzora i pokrovitelja, ali i veliki entuzijazam uspjeli smo opstati. Želim da naši gledatelji uživaju u ta četiri dana, a i njih očekuju određena iznenađenja- rekao je predsjednik AK Delta Vladimir Golub.

Koordinator utrke Mato Šebalj, koji je uz ovaj rally od samih početaka kazao je kako ove godine sudjeluje 57 posada.

-Vjerujem kako ćemo jubilarnu Deltu obilježiti na dostojan način. Ukupno će vozači odvoziti 150 kilometara u 14 utrka. Ovo je jako teška utrka, no svim sudionicima jako drago- naglasio je Mato Šebalj.

Konferenciji u Kulturno-informativnom centru nazočio je i najtrofejniji vozač Zagreb Delta rallyja Jure Šebalj koji je slavio čak sedam puta.

-Ja sam se uvijek u Zagrebu volio pokazati u dobrom svjetlu, jer ono što pruža Delta to je nešto posebno- poručio je Šebalj mlađi.

Dugo Selo
Sport