FOTO: U Dubravi završila prva faza radova na terenu s umjetnom travom

Prva faza zemljanih radova uspješno je odrađena, a na proljeće se očekuje nastavak radova

Općina Dubrava veliku pažnju i naglasak stavlja upravo na mlade i njihove potrebe. Kako bi im se osigurali što kvalitetniji uvjeti za bavljenje sportom Općina je odlučila investirati značajna sredstva u projekt izgradnje terena s umjetnom travom, koji je smješten na Sportskom parku u Dubravi.

Prva faza zemljanih radova uspješno je odrađena, a na proljeće se očekuje nastavak radova.

-Bit će to malonogometno igralište s umjetnom travom po svim standardima FIFE. Veseli nas što u Nogometnom klubu Dubrava trenutno djeluje šest kategorija, i upravo zbog mladih koji tamo treniraju okrenuli smo se prema ulaganju u našu budućnost. Radove ćemo izvoditi po fazama, a trenutno su završili radovi iskopa, nasipa, drenaže i odvodnje- kazao nam je načelnik Tomislav Okroša.

Investicija je vrijedna 800 tisuća kuna, a prvu fazu radova financijski je potpomogla i Zagrebačka županija koja je osigurala gotovo 200 tisuća kuna za ovu namjenu.

Izgradnja terena s umjetnom travom nastavak je kontinuiranog ulaganja u Sportski centar na kojem su proljetos postavljeni i reflektori, a uskoro se očekuju i radovi na samom objektu.

-U fazi pripreme je i rekonstrukcija samih prostorija kojima se koristi klub za što nam je LAG Moslavina osigurao 250 tisuća kuna. Tim sredstvima napravit ćemo vanjsku terasu, energetsku obnovu objekta te još jednu svlačionicu za buduće uspjehe kojima se svi nadamo- zaključio je načelnik Okroša.