FOTO: Tristotinjak malih vatrogasaca pokazalo spretnost na Kupu DVD-a Ježevo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ježevo s uspjehom je organiziralo 5. Kup DVD-a Ježevo u kategoriji djece i mladeži. A da je ovo društvo prepoznatljivo po svom radu upravo s najmlađim vatrogascima, pokazalo je i ovo natjecanje na kojem je nastupilo tridesetak vatrogasnih desetina iz Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.

-Nama je najbitnije da se djeca druže, slažu i da budu prijatelji, jer to je zalog za budućnost. Drago mi je zbog tolikog odaziva, jer nama je najbitnije da se djeca druže. Osim toga na ovaj se način čuje za naše selo i našu općinu, a uz to promičemo i vatrogastvo- istaknuo je predsjednik DVD-a Ježevo Sreten Hrdan.

I zaista, bio je to prekrasan kadar u kojem je tristotinjak mališana u igri i druženju uživalo u debeloj hladovini ispod oraha, dok se na dva poligona odvijala zanimljiva borba mladih vatrogasaca u vježbi s brentačom.

Svima njima riječi podrške uputio je zamjenik općinskog načelnika Nenad Jakšić koji je i otvorio natjecanje.

-Neizmjerno je i veliko zadovoljstvo vidjeti ovoliko mladih ljudi ovdje na natjecanju, jer time pokazujete da se od rane mladosti želite baviti ovom plemenitom djelatnošću, što je vatrogastvo- kazao je zamjenik načelnika Nenad Jakšić, pohvalivši rad cjelokupne Vatrogasne zajednice.

DVD Ježevo još je jednom pokazao kako se s minimalnim sredstvima, ali s puno želje, rada i truda može puno postići, što je potvrdio i ovaj Kup.