FOTO: Svijeće, lampaši i memorijal za hrvatskog pilota Luku Jagatića

U poslijepodnevnim satima oko 200 pretežno mladih osoba iz Peskovca, Lonjice, Negovca, Grede, Vrbovca, Samoborca, Gornje Grede, Pirakovca, Brckovljana, Dugog Sela i drugih sredina, došlo se pokloniti i oprostiti od svog prijatelja, sudruga i znanca, tragično preminulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poručnika Luke Jagatića

Nezapamćena tuga nadvila se nad Peskovcem koji oplakuje svojeg Luku Jagatića, koji je poginuo 7. svibnja, a najteže je roditeljima Marini i Mladenu, braći Ani i Petru, kao i cjelokupnoj obitelji Jagatić i Bencarić na nenadoknadivom gubitku i nikad prežaljenog člana svoje obitelji.

Danas u prijepodnevnim satima obitelj pokojnog Luke pohodili su i izrazili najdublju sućut ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj te predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i vrbovečkih vatrogasaca na čelu sa Slavkom Povrlišekom.

U poslijepodnevnim satima oko 200 pretežno mladih osoba iz Peskovca, Lonjice, Negovca, Grede, Vrbovca, Samoborca, Gornje Grede, Pirakovca, Brckovljana, Dugog Sela i drugih sredina, došlo se pokloniti i oprostiti od svog prijatelja, sudruga i znanca, tragično preminulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poručnika Luke Jagatića. Povorka tuge, boli i plača, uz molitvu, krenula je od Vatrogasnog doma Peskovec prema rodnoj kuće Luke Jagatića. Tu su zapalili svijeće i lampaše te položili Lukine slike i odali posljednju počast obitelji Jagatić.

Peskovčani su danas iznjedrili inicijativu da se iduće godine u spomen tragične pogibije časnika Hrvatske vojske Luke Jagatića održi memorijal u njegovu čast. Tu su inicijativu svesrdno podržali predsjednik DVD-a Peskovec Siniša Jagatić, predsjednik NK Lonja iz Lonjice Igor Maksimović, bivši članovi nogometnog kluba Peskovec Miljenko Ivoš, Stjepan Lisičak, Stjepan Jagatić i Stjepan Forgač te susjedi Milan, Dragica i Ivana Jagatić, Slavka Ivoš, Ivan Kobaš, Matija Delija kao i mnogi drugi Peskovčani.

Posljednji ispraćaj pokojnog Luke Jagatića bit će u srijedu u 16,00 sati na mjesnom groblju u Rakovcu.