FOTO: Sjajni vratar Renato Brleković najzaslužniji što su Banovčani osvojili tri boda

U jednoj izjednačenoj utakmici Gajci su stvorili više izglednih prilika, ali zapucali i kazneni udarac, pa su Banovčani ponajprije izvanrednim obranama vratara Renata Brlekovića osvojili sva tri boda
041

U 2. minuti uslijedio je šok za domaćina jer je u kaznenom prostoru bio srušen Colarić pa je sudac Hrgović opravdano dosudio kazneni udarac za goste. Uremović je izveo kazneni udarac, koji je Kosovec obranio, ali je odbijenu loptu Uremović iz drugog pokušaja spremio u domaća vrata. Dominik Benko je u 14. minuti pobjegao po desnoj strani i potom s 14 metara pucao, ali je Brleković udarac skrenuo u korner. Uzvratili su gosti u 25. minuti jer je Dominik Škrinjar u solo prodoru prošao trojicu igrača, ali je akciju loše završio udarcem s 14 metara iznad domaćeg gola. Na dodavanje Tomića s desne strane u 31. minuti Kuten je glavom pucao s 9 metara iznad prečke. I konačno 100 postotna šansa za domaćina u 38. minuti jer je Kuten pobjegao po lijevoj strani i potom tukao s 11 metara, ali se Brleković istaknuo obranom. Ipak lagani pritisak domaćih igrača urodio je izjednačenjem u 41. minuti. Gomerčić je izbacio dijagonalu na Kutena koji je bio brži od Brlekovića kojeg je prebacio i lopta je završila u gostujućoj mreži.

Na početku drugog poluvremena novi šok za domaćina jer je Ban Jelačić poveo u 50. minuti iz jedne naizgled bezopasne situacije. Benedik je izveo slobodni udarac, a loptu je nespretno s glavom zahvatio Leljak i iz blizine pogodio vlastitu mrežu. Čerkez je u 57. minuti izveo slobodni udarac s 18 metara, a Brleković je još bolje obranio šut. U 65. minuti Čerkez je proigrao Kutena, ali je njegov udarac ponovo Brleković sigurno ukrotio. Igranje Trošića rukom u 75. minuti sudac Hrgović je opravdano okvalificirao kao najstroži kaznu za Gaj. Kuten je pucao kazneni udarac, ali je promašio vrata, jer je udarac završio pored lijeve vratnice. U samoj završnici domaćin je zavladao terenom i vršio konstantni pritisak prema gostujućim vratima. Čerkez je u 78. minuti ubacio je lijeve strane, Subić pucao s 10 metara s desne strane, ali Brleković skida udarac. Banovčani su u 83. minuti izveli brzi kontranapad u kojem je Dražen Tarandek dodao loptu Uremoviću koji je snažno tuče s 11metara, ali Kosovec je siguran u intervenciji. Gomerčić je u 88. minuti ubacio s lijeve strane, Kuten se našao u 100 postotnoj prilici i puca sa 7 metara, a Brleković u padu spašava siguran gol. Nova prilika za Kutena u 90. minuti kada puca glavom sa 7 metara i ponovo Brleković brani udarac. Posljednja prilika da Gaj dođe do izjednačenja zbila se u sudačkoj nadoknadu, jer je Crnoja izveo korner s lijeve strane, a loptu je glavom zahvatio sa 7 metara vratar Kosovec koja je prohujala uz lijevu vratnicu.

Gaj je pružio solidnu partiju, stvorio nekoliko izglednih prilika za gol, ali danas glavni tragičar Anđelko Kuten nije imao svoj realizatorski dan, dok je drugi tragičar u redovima domaćina bio povrijeđeni Stjepan Leljak, koji je na svoju žalost pogodio vlastita vrata.

Gosti iz Banova su se iskazali kao homogena momčad koja je iskoristila svoje prilike i zahvaljujući ponajviše svojem vrataru Renatu Brlekoviću i odnijela sva tri boda u Banovo.
Tijekom utakmice bilo je žustrih startova i čvrstih duela, ali u granicama korektnosti, koja je na kraju završila sportskim pozdravima obiju momčadi pod budnom paskom šarmantne delegatkinje Viktorije Jurić.

1. ŽNL-ISTOK, 4. KOLO
NK GAJ – NK BAN JELAČIĆ 1 : 2
GAJ. Igralište ŠRC Gaj. Gledatelja 100. Sudac: Hrgović (Zagreb) 7,5. Pomoćnici: Mrkoci (Mraclin) i Dolibašić (Velika Gorica). Delegatkinja: Viktorija Jurić (Zagreb).
STRIJELCI: 0:1 Uremović (2) 1:1 Kuten (44), 1:2 Leljaka autogol (50)
NK GAJ: Kosovec 7, Osmak 6,5, M. Benko 6,5 (od 70. Subić -), Svečnjak 7, Gerin 6 (od. 46. Čerkez 7), D. Benko 6,5, Gomerčić 7, Marinko Palikuća – (od 15. Leljak 6), Kuten 6, Marin Palikuća 6,5 (od 58. Crnoja 6,5), Tomić 6,5 (od 51. Šurmin 6,5). TRENER: Dalibor Milanović 6,5
NK BAN JELAČIĆ: Brleković 8, Da. Tarandek 6,5 (od 78. Petrak -), Benedek 7, Z. Tarandek 6,5 (od 35. Dr. Tarandek 7), Trošić 6,5, Hren 6,5 (od 46. Juričić 7), I. Ronjak 7, Uremović 7, Colarić 7 (od 53. V. Ronjak 7), Do. Škrinjar 7 (od 68. De. Škrinjar -), Aračić 6,5. TRENER: Mladen Falčević 7
IGRAČ UTAKMICE: Renato Brleković

Grad
Hrvatska
Sport
Vrbovec
Zagrebačka županija