FOTO: Samoboru derbi i tron Četvrte lige

Samoborci koji su zimus dobili novo klupsko vodstvo, uspjeli su iskoristiti prednost domaćeg terena te su s 2:0 zasluženo slavili

Otvaranje proljetnog dijela sezone u 4. NL donijelo je derbi susret dviju vodećih momčadi. Sava iz Strmca Samoborskog koja je zimovala na prvom mjestu gostovala je kod susjeda u Samoboru. Samoborci koji su zimus dobili novo klupsko vodstvo, uspjeli su iskoristiti prednost domaćeg terena te su s 2:0 zasluženo slavili. Pobjedom su zasjeli na tron, gdje će vjeruju ostati do kraja prvenstva, a pobjeda je kažu vrednija jer u međusobnom su omjeru bolji, od svojih susjeda, što može biti važno budu li obje momčadi na kraju prvenstva bodovno poravnate.

Susret je odigran pred lijepo popunjenim gledalište Gradskog stadiona u Samoboru, gdje se okupilo gotovo 500 gledatelja. Posjeta bi zasigurno bila i bolja, no hladnoća, kao ni sjeverni vjetar nisu bili saveznici gledateljima, kao ni igračima.

Domaća momčad u svakom je dijelu igre postigla po jedan zgoditak, tako da njihov pobjedi nema zamjerke. Gosti su nešto bolje ušli u susret. Zaprijetili su prvi u 3. minuti, nakon čega se budi domaća momčad koja u 43. minuti dolazi do vodstva. Sve je pripremio Dino Krajačić, koji je sjajno pronašao Eduarda Husineca koji je na prvoj zakucao loptu pod gredu nemoćnog Đurđeka.

Konačan mat, domaći su igrači gostima iz Strmca Samoborskog zadali u 65. minuti. Željko Štulec se sjurio prema Savinom golu i uputio udarac koji je vratar Đurđek obranio, no na odbijenu loptu natrčao je Moran Čerkez koji neobranjivo pogađa za 2:0 i veliko veselje na dijelu tribine na kojem su bili domaći kibici.

U smiraj utakmice gosti iz Strmca Samoborskog tražili su kazneni udarac, no sudac Božo Radišić, nije tako mislio, što je izazvalo salve bijesa gostujućih igrača i navijača.

4. NL NS ZAGREB-SKUPINA B, 16. KOLO
NK SAMOBOR – NK SAVA (S) 2:0 (1:0)
STRIJELCI: 1:0 Husinec (43), 2:0 Čerkez (65)
NK SAMOBOR: Štefković, Čerkez, Mohač, Ašanin, Brdek, Guliš, Krajačić (od 90. Grgečić), Vujić, Kelava (od 60. Dauti), Husinec, Štulec. TRENER: Stjepan Bašić
NK SAVA (S): Đurđek, Jakovljević (od 68. Mustač), Marić, Brkić (od 90. Čule), Jelavić, Kos, Držić, Mršić (od 68. Vrančić), Manzin, Naglić, Plojović-Beriša (od 68. Horvatinec). TRENER: Dražen Bobinec