Rođeni pobjednici

FOTO: Rukometni klub Rugvica proslavio uspješnih 20 godina rada

Brojni uspjesi na nacionalnom i međunarodnom planu dokaz su kvalitetnog i predanog rada koji je rezultirao s 11 reprezentativaca koji su u Rugvicu donijeli i medalje
DSC_1428

Vrijedni i samozatajni sportski entuzijasti u kasno proljeće 2004. godine započeli su sa stvaranjem rukometne priče u Rugvici. Početak nije bio nimalo lagan, jer Rugvica je tada imala malu dvoranu i većina se aktivnosti odvijala na otvorenom za ljepšeg vremena, dok se zimi treniralo po dvorana u okruženju.

Otvaranje nove velike dvorane u Rugvici bilo je prekretnica, jer nakon toga su stigli i prvi rezultati, koji su rasli iz godine u godinu. Mlađe kategorije Rugvice već godinama su pri hrvatskom vrhu, a tri treća i dva druga mjesta potvrda su kvalitetnog rada trenerskog dvojca Miroslav Vicić-Hrvoje Džigumović koji su uz klub vezani od prvog dana.

Seniorska ekipa od županijske lige stigla je u sezoni 2022./2023. do Prve lige u kojoj se zadržala jednu sezonu, da bi ekipa ove godine zadržala poziciju pri vrhu 2. HRL Sjever s dobrim temeljima za još bolje rezultate u budućnosti.

O ovim, ali i svim ostalim detaljima iz klupske povijesti prikazan je 20-minutni film “Rođeni pobjednici” u kojem su najistaknutiji pojedinci pričali o razvoju rukometa u Rugvici, koji je nakon 20 godina definitivno postao najljepšom sportskom pričom kada se govori o momčadskim sportovima.

-Puno je tu uspjeha i lijepih crtica koje su obilježile klupsku povijest. Hvala svima koji su uveličali ovu našu proslavu i što su ovih 20 godina bili uz nas, jer da toga nije bilo, ova se priča ne bi mogla ovako razvijati- poručila je predsjednica kluba Kristinka Purma.

Veliku pomoć RK Rugvica od samih je početaka imala od Općine Rugvica, koja se ulaganjima u sport isprofilirala kao općina prijatelj sporta.

-Iskrene čestitke svima u klubu koji su doprinijeli stvaranju jedne ovako uspješne priče. Klub je imao sreće da u svojim redovima ima Vicka i Džigu, bez kojih bi djelovanje kluba bilo nezamislivo. Podrška roditelja u ovome klubu nikada nije bila upitna i to je rezultiralo ovako sjajnom pričom- naglasio je načelnik Mato Čičak, a čestitku klubu uputio je i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

Proslavi je u ime Hrvatskog rukometnog saveza nazočio Dean Vučić koji je istaknuo kako je rukomet mali sport velikih entuzijasta. Primjer Rugvice najbolji je dokaz te tvrdnje.

 

Naši ljudi našeg kraja
Rugvica
Sport