Okupio se impozantan broj lovaca

FOTO: Rugvica ugostila veliki županijski lov i lovce počastila volom

Lovu se odazvao i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor
WhatsApp Image 2023-12-02 at 19.26.29

Lovačkim savezom Zagrebačke županije zapuhali su neki novi vjetrovi. Inicijativom predsjednika Mate Čička, a uz domaćinstvo Lovačkog društva Fazan Svibje i Zec Oborovo u subotu prijepodne održan je veliki županijski lov, kojem su se uz brojne lovce iz svih krajeva Zagrebačke županije odazvale i njihove kolege iz drugih hrvatskih sredina.

Lov je što je pokazalo i odavanje počasti divljači bio i više nego uspješan, jer je odstrijeljeno više od 70-ak komada fazanske divljači.

-Lov je bio dobar. Dojam je malo pokvarila kiša, no to nas nije spriječilo da se okupimo u ovako velikom broju i odradimo taj dio- kazao nam je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor, kojeg raduje inicijativa Lovačkog saveza Zagrebačke županije da je pokrenuo ovakav zajednički lov.

-Bili su tu lovci iz naše Zagrebačke županije, kao i gosti iz cijele Hrvatske. Drago mi je da su se lovu odazvali i naši suci kinolozi te strijelci. Hvala im svima na dolasku i sudjelovanju u lovu. Nadam se kako će ovo postati jedna lijepa tradicija- naglasio je predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Mato Čičak, koji je bio i domaćin subotnjeg druženja.

Nakon lova, druženje lovaca nastavljeno je u Društvenom domu u Rugvici, gdje su svi lovci, ali i ostali gosti počašćeni volom, koji se pekao cijelu noć.

 

Događanja
Rugvica
Zagrebačka županija