Već tradicionalno

FOTO: Rugvica još jednom izvrstan domaćin Telemach Dana sporta

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata
DSC_7553

Sportsko-edukativni dan u općini Rugvica Telemach Dan sporta bio je ispunjen napetim natjecanjima uz podršku punih tribina. Mladi sportaši u dvorani Osnovne škole Rugvica natjecali su se u graničaru i atletici te se borili za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se ove godine održati sredinom srpnja u Rijeci.

Mlade sportaše podržao je načelnik općine Mato Čičak, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije Ivica Radanović, ravnatelj škole Robert Munđer i Matea Kekez ispred Plazma Sportskih igara mladih.

-Drago nam je što smo dio Plazma Sportskih igara mladih. Ova priča u koju smo s vama krenuli prije dosta godina je zaista divna, i jako puno znači za promicanje sporta. Smatram da nema ovakvog sveobuhvatnog natjecanja u Hrvatskoj poput ovoga koji promovira sport i zato u gradovima, općinama i županijama moramo svi poticati ovu priču- istaknuo je Čičak, dok je sve prisutne ispred Plazma Sportskih igara mladih pozdravila Matea Kekez.

-Hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Plazma Sportske igre mladih svjesni svog utjecaja na društvo već vas 27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče vas o održivom razvoju i potiču da se razvijete u odgovorne pojedince našeg društva. Danas se prvenstveno dobro zabavite, ne zaboravite na fair play i vidimo se na državnoj završnici u Rijeci.

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Dominikom Kolarin, županijskim prvakom u hrvanju.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Munje u kategoriji 2014. godište i mlađi, a u kategoriji 2012. godište i mlađi ekipa Tigrići. Dok su najbrži trkači 2012. godište i mlađi Helena Gašparović i Damjan Jagatić, a u kategoriji 2014. godište i mlađi te Helena Golubić i Toma Dubud koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Rugvica
Sport