FOTO: Rakovec pobjednik kupa NS Vrbovec

Nogometaši Rakovca pobjednici su Kup natjecanja NS Vrbovec, nakon što su u finalu s 1:0 svladali Gaj zgoditkom Stojanovića
027

Rakovec je od početka utakmice igrao napadači nogomet dok se momčad Gaja disciplinirano i požrtvovno branila i čekala svoje prigode na kontranapade. U prvoj izglednoj prilici našao se Stojanović u 22. minuti, ali je njegov udarac s 10 metara blokirao Svečnjak. Ponovo je Stojanović u akciji u 25. minuti, ali je njegov šut sigurno obranio Kosovec. Opet Stojanović u prigodi u 28 minuti kojeg je opet izblokirao Svečnjak. Stojanović u 34. minuti je s 20 metara snažnim udarcem pogodio desnu vratnicu. U 43. minuti Mišel Gomerčić se oslobodio dvojice čuvara i potom pucao s 20 metara, ali je Jurić uhvatio loptu.

I u drugom poluvremenu Rakovec vrši pritisak prema gostujućim vratima. U 65. minuti Stojanović je centrirao s lijeve strane, a Novoselec s 5 metara glavom promašio gostujuća vrata. Igranje lopte rukom Benka u 70. minuti u kaznenom prostoru sudac Crnčić je okarakterizirao kao kazneni udarac. Stojanović je sigurno postigao zgoditak s bijele točke u gornji desni kut. Udarac Čerkeza u 72. minuti Jurić je sigurno obranio. U samom finišu utakmice u 83. i 85. minuti Fran Baček je dodao loptu Gašparcu koji je mogao riješiti pitanje pobjednika, ali je u oba navrata s 10 metara promašio gol pa je tako finalna utakmica ušla u dramatičnu neizvjesnost.

Ostaje crv sumnje u ispravnost odluke u sudačkoj nadoknadi 90+3 minuti kada igranje lopte rukom Nikole Jaića u kaznenom prostoru sudac nije okvalificirao najstrožom kaznom. To je izazvalo burne reakcije nogometaša Gaja i službenih osoba. Utakmice je obilovala beskompromisnim i požrtvovnim startovima i oštrim duelima u kojima su prednjačili Benko i Nikola Jaić pa je fizioterapeut Dalibor Malinovsky imao pune ruke posla.

Rakovec je zasluženo osvojio kup NS Vrbovec jer je bio bolja momčad koja je stvorila nekoliko 100 postotnih prigoda i cijelo vrijeme imala inicijativu, ali ostaje gorčina dojma zbog nedosuđenog kaznenog udarca za goste.

Pehare i medalje finalistima podijelili su predsjednik NS Vrbovec Antonio Badrov i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc.

FINALE KUPA NS VRBOVEC
NK RAKOVEC – NK GAJ 1:0
RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 200.
Sudac: Crnčić 7 (Dugo Selo), pomoćnici Jukić (Farkaševac) i Jantoljak (Kunđevac).
Delegat: Tomislav Jurić (Nova Kapela).
STRIJELAC: 1:0 Stojanović 11m (70).
NK RAKOVEC: Jurić 6,5, Radotović 6,5 (od 54. Babić 6,5), D. Baček 7, Očić 6,5 (od 54. M. Jaić 6,5), Novoselec 7, Grežina 7, Grgoić 7, Brlečić 7 (od 80. Gašparec -), N. Jaić 7, P. Baček 6.5 (od 45. F. Baček 7), Stojanović 7. TRENER: Željko Radotović 7
NK GAJ: Kosovec 7, Benko 7, Šurmin 6,5, Gerin 6,5 (od 54. Palikuća 6,5), J. Gomerčić 6,5, Kuten 6,5, Čerkez 7, M. Gomerčić 7, Crnoja 6,5, Svečnjak 7 (od 68. Horvat -), Tomić 6,5 (od 46. Jaković 6,5). TRENER: Dalibor Milanović 6,5
IGRAČ UTAKMICE: Jure Stojanović

Grad
Hrvatska
Sport
Vrbovec
Zagrebačka županija