FOTO: Radovi na Vinskom putu dobro napreduju

DSC_6540

Proteklog mjeseca krenuli su radovi na izgradnji nerazvrstane ceste Vinski put što ih izvode djelatnici Županijskih cesta Zagrebačke županije. U tijeku su radovi šljunčanja puta u dužini od 1,6 kilometara.

-Kada se to napravi kreće se s postavom betonskih kanalica na dijelovima gdje je to potrebno, a potom kreće asfaltiranje cijele dionice- informira nas o radovima načelnik Marin Štritof s kojim smo jučer i obišli gradilište.

Završetkom radova Vinski put će biti cesta širine 4 metra s kanalicama u cijelom profilu. Rok za završetak radova je 1. prosinca, no kako su vremenske prilike jako povoljne, moguće je da radovi budu i ranije završeni.

-Reakcije ljudi su zadovoljavajuće, jer mi smo prije nego se krenulo u izgradnju ceste mi smo napravili 900 metara vodoopskrbne mreže, tako da sada svi objekti na tom dijelu imaju mogućnost priključka na mrežu. Tom prilikom 11 korisnika se priključilo na mrežu, a ja vjerujem kako će se ostali priključiti kroz naredno vrijeme- kaže nam Štritof.

Ukupna vrijednost radova na izgradnji Vinskog puta je 1 630 000,00 kuna, a sredstva su osigurana putem ruralnog razvoja kroz mjeru 7.2.2., dok je Općina iz svog proračuna za izgradnju vodoopskrbne mreže osigurala 600 tisuća kuna.