Zbirka pjesama pisanih na kajkavskom narječju

FOTO: Promovirana knjiga “Pun mesec“ autorice Jasmine Miler

Književnica Jasmina Miler svoju ljubav prema kraju u kojem je provela djetinjstvo ističe njegovanjem zavičajnog govora u radu s djecom kroz izvannastavne aktivnosti u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Božjakovini
IMG-20240524-WA0029

U petak 24. svibnja u prepunoj Galeriji Kraluš, pod pokroviteljstvom Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina, promovirana je zbirka pjesama pisanih na kajkavskom narječju “Pun mesec” autorice Jasmine Miler.

Književnica Jasmina Miler svoju ljubav prema kraju u kojem je provela djetinjstvo ističe njegovanjem zavičajnog govora u radu s djecom kroz izvannastavne aktivnosti u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Božjakovini, gdje radi kao učiteljica i kroz pisanje poezije u kojoj su tema sjećanja na slike iz djetinjstva , ljepota seoskog života nekada i raskoš prirode koja se samo na selu može doživjeti.

Na promociji knjige uvodnu riječ dala je Vesna Bičak- Dananić, ravnateljica POU Zelina koje je i nakladnik ovog hvale vrijednog izdanja te Mirjana Kirin, književnica i učiteljica iz OŠ Rugvica koja je pisala recenziju, a isto tako se bavi očuvanjem tradicije posavskog kraja kamo pripada i autorica Jasmina Miler.

Program su upotpunili učenici OŠ Stjepana Radića, članovi Kajkavske grupe koju također vodi Jasmina Miler čitajući izabrane pjesme. Budući da je promocija održana u sklopu 43. Recitala suvremenoga kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić, nakon promocije uzvanici su se zabavili gledajući cabaret predstavu na kajkavskom Kaj je to ljubaf?

 

Događanja
Sveti Ivan Zelina