FOTO: Potpisani ugovori za Nerezine

DSC_7025

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj bio je jutros domaćin potpisivanja ugovora između Gradskih objekata Vrbovec koji su preuzeli upravljanje Nerezinama i lokalnih jedinica bivše općine Vrbovec o sufinanciranju škole plivanja u Nerezinama. Uz vrbovečkog gradonačelnika ugovore s direktorom Gradskih objekata potpisali su načelnik općine Preseka Nikola Kožar, načelnik Farkaševca Dražen Draganić, načelnica Rakovca Brankica Benc, dok je zbog neodgodivih obaveza izostao jedino načelnik Dubrave Tomislav Okroša.

Potpisanim ugovorima osigurava se škola plivanja za učenike trećih i četvrtih razreda. Grad Vrbovec i susjedne općine svojim su potpisima potvrdile sufinanciranje 50 posto škole plivanja odnosno 950 kuna, koliki je i trošak roditelja.

-Krenuli smo u punjenje termina, trenutno imamo prijavljeno 233 učenika, a prijave za građanstvo i dalje su otvorene. Nerezine prve goste očekuju od 19. lipnja pa sve do kraja sezone, odnosno dok bude interesenata- istaknuo je direktor Gradskih objekata Vrbovec Marko Belošević.

Svi potpisnici ugovora izrazili su zadovoljstvo što se djeca ponovno vraćaju u drago odmaralište svih generacija Vrbovčana, Nerezine.  

-Drago mi je što su i ove općine prepoznale tu priču oko Nerezina. Vjerujem da će nam se priključiti i Gradec, koji trenutno ima potpisan ugovor s jednom agencijom. Vjerujem da će klinci uživati, kao što smo i mi- rekao je vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj.

Općina Rakovec do sada je uvijek sufinancirala boravak svojih učenika u Nerezinama, a s tom praksom nastavlja i ove godine.

-Drago mi je što je ova inicijativa opet pokrenuta i da Vrbovec i naše općine ponovno potpisuju ugovor kojim će se naša djeca zajednički družiti u Nerezinama u školi plivanja- izjavila je načelnica općine Rakovec Brankica Benc.

S njom se slaže i načelnik Farkaševca Dražen Draganić, čija je općina također svih ovih godina sufinancirala školu plivanja.

-Izuzetno mi je drago što se ovo dogodilo. Ponovno se vraćamo u Nerezine, pohvale gradonačelniku koji je to inicirao, a mladoj ekipi koja sve to vodi želim da to zaživi- rekao je načelnik Farkaševca, Dražen Draganić.

Jedan od onih koji je ljetovao u Nerezinama bio je načelnik Preseke, Nikola Kožar, koji se raduje što će djeca ponovno ljetovati na Malom Lošinju, odakle on nosi lijepe uspomene.

-Ja sam bio u Nerezinama i bilo mi je to jedno lijepo razdoblje, jer sam upoznao nove prijatelje iz okolnih općina s kojima se i dan danas čujem, tako da želim i svoj djeci koja sada idu tamo- poručio je Kožar.

Zadovoljstvo povratkom u Nerezine iskazala je i ravnateljica II osnovne škole Edina Operta koja vjeruje kako će ova tradicija i dalje živjeti u vrbovečkom kraju.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Vrbovec
Zagrebačka županija