FOTO: Pisarovina dobila Trg hrvatskih velikana koji krase biste trojice velikana

Općina Pisarovina proslavila je svoj dan i blagdan svoga zaštitnika, sv. Martina. Tom prigodom, uz svečanu sjednicu Općinskoga vijeća, na novoimenovanom Trgu hrvatskih velikana, u središtu Pisarovine, otkrivena su spomen poprsja trojice velikana – Ante Starčevića, Stjepana Radića i Franje Tuđmana.

Uz kiparicu Emiliju Karlavaris, biste hrvatskih velikana otkrili su izaslanik predsjednice Vladimir Lončarević te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Miroslav Tuđman.

-Posebna je to zahvalnost, jer to je čin domoljublja i ljubavi prema Hrvatskoj i hrvatskoj slobodi. Čestitam Općinskom vijeću te Emiliji na ovim izuzetnim bistama hrvatskih velikana. Ovo je jedinstveni izraz rodoljublja i ljubavi, zbog toga što Ante Starčević, Stjepan Radić i Franjo Tuđman simboli su hrvatske državnosti i slobode, ali i neograničenog povjerenja i vjere u hrvatski narod i slobodu- istaknuo je Miroslav Tuđman.

Načelnik Općine Tomo Kovačić istaknuo je zadovoljstvo što biste velikana novije hrvatske povijesti ukrašavaju centralni trg.

-Uloge Ante Kovačića, Stjepana Radića i Franje Tuđmana u stvaranju Hrvatske svima su nam dobro znane. Upravo zbog toga njihove biste krase naš centralni trg, na koji je za Domovinskog rata palo stotine granata, od kojih je na području naše općine živote izgubilo 16 branitelja- podsjetio je načelnik Kovačić.