FOTO: Pastoralni pohod sisačkog biskupa Vlade Košića župi Križ

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u četvrtak 14. i u nedjelju 17. studenoga župu Križ
_MG_9600

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u četvrtak 14. i u nedjelju 17. studenoga župu Križ. Tom prigodom u četvrtak biskup je posjetio Osnovnu školu Milke Trnine i Područnu školu Novoselec, susreo se s vjernicima u kapeli Duha Svetoga u Obedišću i posjetio Dom za starije Rustja u Rečici Kriškoj.

U nedjelju, biskup se susreo i s članovima župnog Pastoralnog i Ekonomskog vijeća, Caritasa i članovima župnih zborova, a pastoralni pohod završio je svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa koje je biskup predvodio u zajedništvu s domaćim župnikom velečasnim Božom Pinjuhom i župnikom iz Vrtlinske velečasnim Ilijom Piličićem. Na početku u ime svih župljana biskupu je dobrodošlicu zaželjela i zahvalila na susretima Lidija Bahlen.

U homiliji biskup je pohvalio sve viđeno i brojne aktivnosti koje ova župna zajednica provodi. Osvrnuo se i na dugogodišnju obnovu njihove crkve, istaknuvši kako je ona prelijep i vrijedan spomenik kulture i da zato obnova traje tako sporo te kako će uz Božju pomoć doći i do kraja.

-Ali u konačnici, što je to važno za nas vjernike? Za nas je najvažnije da se prije svega mi kao kršćani i živa Crkva obnavljamo. Lijepo je imati ovakvu crkvu koja kao grad na gori govori svima koji idu ovim krajem da ovdje ima vjernika, da se ovdje ljudi mole Bogu. Ona nas svojim zvonikom poziva da svoje oči podignemo gore i da u ovom svom zemaljskom putovanju ne gledamo samo pod noge i u ovu zemlju, da ne računamo samo na ove zemaljske uvjete nego da gledamo sve kako su to naši stari voljeli reći ‘sub specie aeternitatis’ – pod vidom vječnosti’. Doista, da gledamo sve onako kako na nas gleda Bog. Ako ćemo tako gledati svoj život, život svojih bližnjih, obitelji i svijeta, tada ćemo naglaske u svom životu stavljati na ono što je bitno- ustvrdio je biskup. 

Događanja
Hrvatska
Križ
Multimedija
Općina
Zagrebačka županija