FOTO: Ovako bi trebao izgledati budući centar Rugvice

Na mjestu sadašnjeg igrališta trebao bi se u budućnosti izgraditi Edukacijski centar za poljoprivrednike u sklopu kojeg će se nalaziti i tržnica koju će moći prvenstveno koristiti OPG-i s područja općine

Nedavno smo pisali kako Općina Rugvica već ove godine kreće s izgradnjom modernog Sportskog centra, na kojem bi se uz dva nogometna terena i sve popratne sadržaje, trebalo nalaziti i kombinirano betonsko igralište za košarku i rukomet, kao i teniski teren, ali i niz drugih popratnih sadržaja.

Na mjestu sadašnjeg igrališta koje koristi Nogometni klub Sava 1976 trebao bi se u budućnosti izgraditi Edukacijski centar za poljoprivrednike u sklopu kojeg će se nalaziti i tržnica koju će moći prvenstveno koristiti OPG-i s područja općine.

-U tijeku je priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje i opremanja Edukacijskog centra za poljoprivrednike. Općina će projekt aplicirati na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU, a maksimalni iznos sredstava iznosi milijun eura- istaknuo je načelnik Mato Čičak te poručio kako će završetkom ovih projekata općina dobiti središte kakvim se mogu pohvaliti rijetke jedinice lokalne samouprave.

-Edukacijski centar sigurno će postati središte općine kakvo i zaslužujemo- poručio je Čičak.