FOTO: Općina Križ u prvih pola godine imala višak prihoda veći od gotovo 5,4 milijuna kuna

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Križ, vijećnici su usvojili izvještaj o izvršenju Proračuna za prvo polugodište ove godine. Iz podnesenog izvješća vidljivo je kako su ukupni prihodi iznosili gotovo 18 milijuna kuna, dok su rashodi bili u iznosu od 12.592.027,81 kunu, pri čemu je ostvaren višak prihoda od gotovo 5,4 milijuna kuna.

Općinski načelnik Marko Magdić podnio je i izvješće o radu u proteklih šest mjeseci u kojima je donio 218 akata te potpisao 88 ugovora.

-Između ostaloga odrađeni su brojni sastanci u Županiji i raznim ministarstvima, a nastavljena je i dobra suradnja sa susjednim općinama- istaknuo je Magdić, koji je vijećnike upoznao i s brojnim aktivnostima od posljednje sjednice, koja je održana uoči ljetne stanke.

Vijećnici su između ostaloga donijeli i odluku o dodjeli priznanja „14. rujan“, koje će ove godine na svečanoj sjednici Općinskog vijeća primiti vatrogasac Saša Benko, koji je iz gorućeg objekta spasio Ivana Miškovića. Jednoglasnom odlukom usvojen je i novi Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata, a donijeta je i odluka o izdvajanju 293 tisuće kuna za izvođenje radova na izvedbi podloge na sportskom igralištu u Sportskom parku u Križu.