Uz blagdan Uzvišenja Svetog Križa

FOTO: Općina Križ proslavila 30-tu obljetnicu; načelnika Marka Magdića raduju sve veće gospodarske aktivnosti

Općina Križ s fiskalnim i kadrovskim kapacitetima, kao i prema indeksu razvijenosti, ima budućnost i perspektivu, poručio je načelnik Marko Magdić
DSC_9876

Dan općine i 30. godišnjicu njezina osnutka proslavio je Križ. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočili su između ostaloga izaslanik Vlade i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, izaslanica predsjednika Zorana Milanovića Melita Mulić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Bošnjaković te gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina.

Na bogatu povijest Križa podsjetio je predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Hrastić, kazavši kako je Općina Križ svoju samostalnost ponovno dobila 1993. godine.

-Upravo s osnivanjem općine započelo je trajno i stalno ulaganje u obrazovanje, društvene djelatnosti, komunalnu infrastrukturu, gospodarstvo, poljoprivredu… Jednom riječju ulaže se u sve dijelove zajednice. Hvala svima koji su u proteklih 30 godina dali doprinos u izgradnji bolje i sretnije općine Križ- poručio je Hrastić, navevši kako Općina stoji ravnomjerno razvijati svih 16 naselja.

Gospodarske aktivnosti vrijedne 130 milijuna eura

Općina Križ danas se naročito može pohvaliti velikim gospodarskim aktivnostima koje su “teške” 130 milijuna eura.

-Kada uzmemo investiciju Lidla i Jabuke LDC, proširenje hale tvrtke Feromihin i Drvnu industriju Novoselec s kogeneracijskim postrojenjem pričamo o investicijama od oko 130 milijuna eura. Ova ulaganja nose nova radna mjesta i bolji standard za cijeli kraj- istaknuo je načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Uz ta, na području Općine bila su značajna i ostala ulaganja koja dosežu do 3 milijuna eura.

-Kontinuirano se prijavljujemo na brojne natječaje i javne pozive, gdje ostvarujemo određena sredstva za asfaltiranja prometnica, izgradnju pješačko-biciklističkih staza. Vrlo značajna investicija bila je sanacija klizišta u centru Križa iz Fonda solidarnosti vrijedna milijun eura. Ulagali smo i u sportsku infrastrukturu, gdje smo na Sportskom centru u Križu uredili teretanu. Također, nabavili smo nove strojeve za naše komunalno društvo, a tu su i brojne druge aktivnosti u segmentu poljoprivrede i društvenih djelatnosti- kazao je načelnik Magdić, kojeg veseli što se Križ sve više prepoznaje kao sredina poželjna za život.

Sve poželjnija sredina za život

-Općina Križ s fiskalnim i kadrovskim kapacitetima, kao i prema indeksu razvijenosti, ima budućnost i perspektivu. Veselimo se onome što budućnost nosi, jer trendovi govore da smo postali poželjna sredina za život. Sve više obitelji dolazi u Križ, traže nekretnine- naglasio je čelnik Križa.

Izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Dražen Bošnjaković istaknuo je kako je Križ danas prekrasno mjesto za život.

-To je mjesto gdje se polako “grle” Moslavina i Posavina, što mu daje brojne pogodnosti i prednosti koje ste i sami naveli- poručio je Bošnjaković, dok je izaslanica predsjednika Zorana Milanovića Melita Mulić konstatirala kako sadašnji teritorijalni ustroj ne treba dirati.

 

Događanja
Križ