U organizaciji HSS-a

FOTO: Održane tradicionalne brdovečke žetvene svečanosti

Kako je to bivalo i nekad tako su se i nakon ove žetve svi zajedno vratili domaćinima i uz pjesmu i veselje nastavili s druženjem koje su uveličali KUD Januševec i Udruga umirovljenika Jakovlje
448886517_1047835153832654_805356185831924411_n

Brdovečki HSS organizirao je žetvene svečanosti kojima se želi dočarati tradicionalni način žetve žita i običaji koji su se vezali uz taj događaj. Ovogodišnja žetva bila je u Vukovom Selu, a podršku HSS- dali su načelnik Općine Brdovec Alen Prelec i predsjednik OV Općine Brdovec Damir Slavnović.

-Nemojte odustajati, nije važno dolazi li malo ili puno ljudi na ovakve manifestacije. Dužnost nam je održati tradiciju i budućim generacijama dati mogućnost da znaju odakle su i kako je to nekada bilo- rekao je načelnik Prelec.

-Danas više nema žetve na ovaj način stoga želimo dio te tradicije i povijesti zadržati za našu djecu. To je spomen na način života, to je spomen na način prehrane pa čak i opstojnosti hrvatskog naroda i zato organiziramo ove žetvene svečanosti- poručio je predsjednik brdovečkog HSS-a Zlatko Šoštarić.

Kako je to bivalo i nekad tako su se i nakon ove žetve svi zajedno vratili domaćinima i uz pjesmu i veselje nastavili s druženjem koje su uveličali KUD Januševec i Udruga umirovljenika Jakovlje.

Brdovec
Događanja