FOTO: Održana Skupština DVD-a Marija Magdalena, pripadnici društva prvi stigli na potresom pogođeno područje

Nakon što dvije godine nisu održali skupštinu na kojoj bi ugostili kolege i drage prijatelje, članovi DVD-a Marija Magdalena početkom svibnja održali su Skupštinu koju su iskoristili i za neformalno otvaranje preuređenog vatrogasnog doma
277815685_812699636358552_5600301126659032091_n

Nakon što dvije godine nisu održali skupštinu na kojoj bi ugostili kolege i drage prijatelje, članovi DVD-a Marija Magdalena početkom svibnja održali su Skupštinu koju su iskoristili i za neformalno otvaranje preuređenog vatrogasnog doma. Dom je dobio novu fasadu, keramičarski radovi, uređenje sanitarija, rekonstrukcija električnih instalacija, grijanja…

-Radove smo provodili tijekom pandemijskih godina, a veliku pomoć imali smo od Općine Pušća i Zagrebačke županije. Redovito se javljamo na natječaje i uz malo truda oko papirologije uspijevamo dobiti sredstva uz pomoć kojih smo odradili ove radove, ali uspješno nadomirujemo i opremu. A te opreme nikad dovoljno što su potvrdili i iz DUZIS čiji je inspekcijski nadzor utvrdio da imamo opreme kojoj je istekao atest, ali i da nam nedostaje opreme koju prema minimumu moramo imati- rekao je tajnik društva Anđelko Mihok.

Iako je pandemija zaustavila brojne aktivnosti, DVD Marija Magdalena svoje je djelatnosti redovito obavljao, a ustanovili su kako je intervencija svake godine sve više. To pripisuju većem broju stanovnika, ali i većoj zapuštenosti poljoprivrednih zemljišta što od njih zahtjeva pojačanu preventivu i edukaciju mještana. Tijekom prošle godine DVD je imao 38 intervencija. Šest ih je bilo gašenjem požara na građevinama, 10 puta gasili su požar na otvorenom prostoru, a 14 puta izlazili su na tehničke intervencije.

Na Skupštini su uručene zahvalnice VZZ Grada Petrinje i JVP Grada Petrinje članovima koji su gotovo dvadesetak dana proveli u Petrinji na sanaciji šteta od potresa. DVD Marija Magdalena bilo je prvo društvo koje je stiglo u Petrinju nakon potresa. Čestitke i podršku članovima DVD-a Marija Magdalena stigle su od svih institucija i građana Petrinje, a ponosan je bio i zamjenik načelnika Općine Pušća Tomislav Bernardić koji je istaknuo da bi takvo društvo poželjela svaka općina.

Događanja
Hrvatska
Općina
Pušća
Zagrebačka županija