FOTO: NS Jastrebarsko proslavio 45 godina rada

Tom prilikom Savez je klubovima dodijelio i sportsku opremu vrijednu više od 120 tisuća kuna

Nogometni savez Jastrebarsko najstarija je nogometna organizacija unutar Nogometnog saveza Zagrebačke županije s 45 godina neprekinutog rada i djelovanja. Od 1976. ovaj Savez stoji na usluzi klubovima svoga podneblja. Nažalost, sve ih je manje, no oni koji djeluju ne daju se i prkose ovim teškim vremenima.

45-ta obljetnica osnutka Saveza proslavljena je proteklog petka u sali Rubin, gdje se okupilo kompletna jaskanska nogometna obitelj predvođena predsjednikom Miljenkom Pavlakovićem, kojima su proslavu uveličali i predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije i dopredsjednik HNS-a Nenad Črnko, a jaku delegaciju HNS-a još su činili Zorislav Srebrić te Stjepan Merkaš, bio je tu i gradonačelnik Zvonimir Novosel te predstavnici prijateljskih nogometnih središta.

-Nogomet se na našim područjima igrao i ranije, jer već 1925. osnovan je prvi nogometni klub NK Jaska, a kasnije 1930. Zdenčina, 1935. Desinec i tako redom. Početkom 60. godina osnovana je prva Ljetna nogometna liga na našem području koja je trajala sedam godina- prisjetio se nogometnih početaka na jaskanskom području predsjednik NS Jastrebarsko Miljenko Pavlaković, kazavši kako je upravo 70-tih godina osnovan najveći broj klubova.

-1998. kreće uspon najuspješnije naše momčadi, Vinogradara koji je iz godine u godinu napredovao u više rangove te je od 2007. do 2013. igrao u 2. HNL, da bi nakon toga bio proglašen najuspješnijom amaterskom momčadi Hrvatske, osvajajući neprekidno nekoliko naslova 3. HNL Središte. Osim, toga tu su i brojni uspjesi u Kupu Hrvatske. Sve to bilo bi nezamislivo bez Ivana Rubinića, koji je kao jedinstven primjer svojim zalaganjem, trudom i vlastitim sredstvima omogućio da se u našem Savezu nogomet igra u najvišem rangu- s ponosom je istaknuo Pavlaković, poručivši kako će se Rubiniću u čast od iduće godine finala Kupa u svim kategorijama igrati u Mladini pod nazivom “Dani nogometa Ivan Rubinić”.

-On je zadužio naš Savez i nogomet i mi mu tako želimo odati počast- za kraj je kazao Pavlaković.

Dopredsjednik HNS Nenad Črnko u svom je govoru istaknuo kako upravo male sredine stvaraju velike, jer tu sve počinje.

Proslava 45-te obljetnice bila je prilika da se zaslužnim pojedincima dodijele priznanja, koja su primile i istinske legende jaskanskog nogometa već spomenuti Ivan Rubić, Marijan Bradvić i Bernard Hügl, a tom prilikom Savez je klubovima dodijelio i sportsku opremu vrijednu više od 120 tisuća kuna.