FOTO: Nikad brojnija delegacija Goričana odala počast vukovarskim žrtvama

Već tradicionalno, Gradska organizacija HDZ-a Velika Gorica u spomen na Dan sjećanja na Vukovar, organizirala je odlazak u herojski grad. Tijekom jučerašnjeg dana više od 200 članova stranke svih uzrasta, predvođenih predsjednikom i zamjenikom gradonačelnika Krešimirom Ačkarom boravilo je u Vukovaru gdje su obišli sva značajna mjesta vukovarske obrane.

Posjet je započeo u Vukovarskoj bolnici, nakon čega je uslijedio obilazak Franjevačkog samostana, Memorijalnog centra, Groblja, Ovčare, centralnog križa na Dunavu te Trpinjske ceste, gdje su u znak sjećanja na one koji su sudjelovali u obrani od agresora položeni vijenci i zapaljenje svijeće.

-Bilo je lijepo vidjeti toliko Goričana koji su se došli pokloniti i odati počast svim vukovarskim žrtvama. Na ovaj način čuvamo herojski grad i ono kroz što su prošli tamošnji ljudi od vječnog zaborava. Lijepo je bilo vidjeti mnoštvo mladih, koji će ime Vukovara i njegovo značenje prenositi i dalje, čime će ostati trajno zapisano u svim našim srcima- ispričao nam je predsjednik HDZ-a Velika Gorica, Krešimir Ačkar.