FOTO: Nakon stolarije dom u Novoselcu dobiva novu kuhinju i sanitarne čvorove

Općina Križ posljednjih godina značajna sredstva ulaže upravo u adaptaciju društvenih i vatrogasnih domova

Društveni i vatrogasni domovi svima je poznato imaju itekako veliku važnost u svakom naselju. Oni su žila kucavica svih društvenih događanja. Svjesni su toga u Općini Križ, koja posljednjih godina značajna sredstva ulaže upravo u njihovu adaptaciju.

Načelnik Marko Magdić obišao je radove na Društvenom domu u Novoselcu gdje su u tijeku radovi vrijedni oko 140 tisuća kuna kojima će ovaj dom dobiti novu kuhinju i sanitarne čvorove.

-Po pitanju investicija u društvene domove nastavljamo dalje, pa su tako u tijeku i radovi na domu u Okešincu gdje se uređuju hodnici, sala i kuhinja sa sanitarnim čvorovima. U Johovcu se stavlja nova LED rasvjeta te se spuštaju stropovi- kazao nam je načelnik Marko Magdić istaknuvši kako je u općinskome proračunu za ove investicije osigurano pola milijuna kuna.

-Naravno imamo predviđena i sredstva za nastavak tih radova, no to ovisi hoćemo li proći i na natječajima Zagrebačke županije ili kod neke potporne institucije kako bismo nastavili tu tendenciju ulaganja- poručio je Magdić.