FOTO: Ministar Fuchs obišao škole na zaprešićkom kraju

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs obišao je škole u Luki i Kupljenovu, te sportsku dvoranu uz Osnovnu školu Antuna Augustinčića, a u obilasku mu se pridružio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs obišao je škole u Luki i Kupljenovu, te sportsku dvoranu uz Osnovnu školu Antuna Augustinčića, a u obilasku mu se pridružio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Prilikom obilaska dvorane OŠ Antuna Augustinčića izjavio je kako je standard u ovim objektima koje je obišao izuzetan, a reforma obrazovanja donijet će prvu obveznu godinu predškole te cjelodnevnu nastavu do 2027. godine, za što će biti potrebno izgraditi dodatne škole i dvorane. U obilasku im se pridružila i ravnateljica OŠ Antuna Augustinčića Danijela Adžijević, koja je vrlo zadovoljna novom sportskom dvoranom.

-Trenutno koristimo našu staru dvoranu od 200 m2, koja kao takva nije dovoljna. Učenici razredne nastave ne ostvaruju propisanu satnicu tjelesne i zdravstvene kulture u dvorani, već koriste alternativne prostore, učionicu, igralište i hol škole- istaknula je Adžijević.

Dvorana posebno veseli djecu koja će ju koristiti za tjelesni odgoj, ali služit će i gradskim udrugama. U izgradnji ove 25 milijuna kuna vrijedne sportske dvorane sudjelovala je u Zagrebačka županija s trećinom iznosa, a župan Stjepan Kožić istaknuo je kako je iz županijskog proračuna trenutno oko 140 milijuna kuna u investicijama izgradnji škola i dvorana čime se standard u obrazovanju diže na novu stepenicu, a djeci se pruža prilika za ispunjavanje kurikulumom propisane satnice za tjelesni odgoj.

Skoro otvorenje ove velike dvorane očekuje se uskoro, a gradonačelnik Zaprešića Željko Turk naglasio je kako je svaki kraj neki novi početak, te time otkrio kako je u Zaprešiću u planu izgradnja nove osnovne škole.