Genzić je u konačnici bio sedmi

FOTO: Mario Genzić najbolji hrvatski strijelac na 1. Grand Prix Hrvatska

Sljedeće godine u Bzenici Europsko prvenstvo u lovnom streljaštvu
20240622_175410

Prvi Grand Prix Hrvatske u kombiniranom lovnom streljaštvu u organizaciji FITASC-a, Međunarodne asocijacije za lovno streljaštvo i Hrvatskog lovačkog saveza završio je u subotu u popodnevnim satima pobjedom slovenskih strijelaca. Na natjecanju je sudjelovalo 26 europskih strijelaca, a natjecanje je održano na strelištu koje je najnovijim ulaganjima postalo jedno od najmodernijih i najvećih lovačkih strelišta u ovom dijelu Europe, pripremljeno za održavanje najzahtjevnijih natjecanja u lovnom streljaštvu.

Pobjedu je odnio Boštjan Sadek s ukupno 763 boda, drugo mjesto pripalo je Mihi Finkštu s ukupno osvojenih 758 bodova, dok je treće mjesto osvojio Marijan Sadek sa 749 bodova. Na natjecanju je nastupilo i 19 strijelaca iz Hrvatske, a najbolji plasman ostvario je Mario Genzić na sedmom mjestu sa 732 boda i Josip Milković na osmom mjestu sa 716 bodova.

U kategoriji seniora, najbolji je bio Dušan Urankar iz Slovenije sa 739 bodova, drugo mjesto je pripalo Stipi Šabiću sa 677 bodova, dok je treće mjesto osvojio Danko Sinković sa 649 bodova.

Hrvatski lovački savez je član FITASC-a od 2023. godine, a sljedeće godine, kada HLS obilježava 100. godišnjicu osnutka, kandidirat će se za domaćina europskog prvenstva FITASC-a u lovnom streljaštvu na kojem se tradicionalno okupi više od 300 najboljih strijelaca iz cijele Europe.

Rugvica
Sport