FOTO: Maestralni Bura i nesavladivi Purić predvodili Goricu do uvjerljive pobjede protiv Sesveta

U 9. kolu Paket24 Premijer lige Gorica je u Gradskoj sportskoj dvorani s 30:23 svladala Sesvete

Derbi u Gorici bio je puno zanimljiviji prvih, nego drugih 30 minuta. Naime, premda je domaćin vodio od početka, sredinom prvog dijela i plus četiri, Sesvete su sve to stigle i pogotkom Karpa Sirotića u posljednjoj sekundi na predah otišle s 12:12.

Nastavak međutim nije bio ni približno tako dobar za goste. Osim što nikako nisu uspijevali pronaći rješenje za super raspoloženog Luciana Buru (koji je na kraju imao realizaciju 14 od 14, što je prava rijetkost u našoj ligi), već su u 37. minuti, ostali su bez svoje udarne igle Karpa Sirotića kojem je stradalo rame, a nešto kasnije i vrlo važnog obrambenog aduta Ivana Matića koji je zaradio treće isključenje.

Gorici su se tako širom otvorila vrata do uvjerljive i vrijedne pobjede koja ju vodi na vrh ljestvice. Osim Luciana Bure odlični su u domaćim redovima bili i Hrvoje Ceković, 7 pogodaka iz 10 pokušaja, te Stipe Purić koji je imao osam obrana od 19 udaraca.

Među Sesvećanima, najbolji Darko Krndelj sa šest pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA, 9. KOLO
HRK GORICA – MRK SESVETE 30:23 (12:12)
HRK GORICA: Ceković 7, Goričanec 2, Negran 1, Šalić, Čakarić 3, Purić, Grizelj, Sladoljev, Kraljević 1, Bura 14, Barišić, Svržnjak 1, Tomašić 1, Ljubić. TRENER: Andrija Nikolić
MRK SESVETE: Krndelj 6, Topić 1, Potnar 1, Matić 3, Jelovčić 1, Strbad 1, Mudrinjak, Mišković, Vusić, Brezinščak, Šuker, Krešić 3, Jurić 2, Gavrić 1, Rukavina 1, Sirotić 3. TRENER: Silvio Ivandija