FOTO: Lovci Srne iz Lupoglava lovom na fazana otvorili novu sezonu

LD Srna osnovana je 1946. godine i danas ima 41 člana, koji su aktivni tijekom cijele godine, jer osim lova, članovi društva ističu se i brojnim drugim aktivnostima

Niti gusta magla koja se digla tek iza podneva nije smela lovce iz Lupoglava da se u prohladno nedjeljno jutro okupe, razmjene pokoju riječ i provedu prijepodne u prirodi. Naime, lovom na fazama lovci iz Lupoglava otvorili su novu lovnu sezonu, kojoj je prethodilo uređenje hranilišta, čišćenje šume i brojne druge aktivnosti, kako bi se do kraja studenoga svake nedjelje moglo odlaziti u lov i boraviti u prirodi.

-U našem lovištu ima srne, divlje svinje, jelena i fazana. Imamo oko 3 tisuće hektara lovišta- započeo je razgovor predsjednik LD Srna Lupoglav Pavle Čutura.

-Vrijeme nam baš nije naklonjeno, no najvažnije nam je druženje i boravak na svježem zraku u prirodi- kaže Čutura koji je predsjednik društva od 2014. godine.

-Svaki lovac mora hraniti divljač i brinuti se o njoj. Treba u šumi napraviti više hranilišta, solišta, pojilišta i svega drugoga što je potrebno. Lovišta ipak treba održavati, a samim time čuvamo i prirodu- priča nam predsjednik lupoglavskih lovaca, koji je zadovoljan brojem mladih članova u društvu, koji naročito pokazuju interes i za lovni trap, koji se može vježbati i na streljani uz lovački dom u Lupoglavu, uz koji je nedavno napravljena gulijona za divljač, a u tijeku su i radovi na izgradnji pečenjare.

-Svakim danom nastojim poboljšati uvjete u našem Lovačkom domu, gdje proširujemo sanitarni čvor i ostavu- istaknuo je tajnik LD Srne Marino Zornik.

Novo druženje lupoglavski lovci imaju već u srijedu, 3. studenoga kada se slavi sveti Hubert, a tim će povodom lovci prisustvovati i misi u župnoj crkvi u Lupoglavu.