FOTO: KUD Posavka obilježio 45 godina rada

Kulturno umjetničko društvo Posavka iz Oborova proslavilo je četrdeset i petu obljetnicu svoga rada. Na svečanosti koja je bila uvertira u zabavu koja je organizirana u Vatrogasnom domu u Oborovu, govorila je predsjednica društva Valentina Đuranec rekavši kako društvo trenutačno ima 35 članova te kako gaji tradicionalne pjesme i plesove oborovskog kraja.

Obljetnica je, prema njezinim riječima, povod za novi zamah u radu društva u koje treba dovesti veći broj mladih koji će naslijediti veterane, među kojima su i oni koji su u rad društva uključeni od samih početaka. Upravo njima, kao i onima koji su davali različite vidove potpore radu društva Đuranec je, ovom prigodom, uručila priznanja. Kao osnivačima društva, priznanja su uručena Marici Lovreković i Slavici Keber, a među dugogodišnjim članovima najistaknutiji su Verica Krznar, Milica Điđa, Đurđa Krznar i Vlado Bardić.

Posebna zahvala upućena je Općini Rugvica koja financijski podupire rad društva te pojedinačno načelniku Općine Mati Čičku, njegovom zamjeniku Nenadu Jakšiću i predsjednici Općinskog vijeća Ani Munić.