FOTO: Klinča Sela slave svoj Dan

-EU sredstva, kad ih ostvarimo daju nam vjetar u leđa pogotovo kod izgradnje infrastrukture koju mi kao male općine i gradovi sigurno ne bi mogli isfinancirati iz svojih proračuna. Lani smo najavili izgradnju vodospreme Tržić čija je realizacija na sredini. Vrijednost ove investicije je 2,7 milijuna kuna i u potpunosti je financirana iz Europskih fondova. Sljedeći projekt koji smo isto tako najavili prošle godine, a trebao bi krenuti kroz mjesec dana je revitalizacija nerazvrstane ceste Repišće- Beter. Riječ je o projektu koji se također financira iz EU fondova, a sada smo u fazi potpisivanja ugovora s izvođačem radova- o nekim od najvažnijih projekata Općine Klinča Sela rekao je na današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća, načelnik Miljenko Vučković.

Tijekom prošlog vremena Općina nije zaboravila na socijalne programe, pa je tako podignuta naknada za novorođenu djecu, subvencionira se prijevoz studentima, a učenici pohađaju novu školu koja je izgrađena u suradnji s ministarstvom i županijom. Ono što nedostaje je sportska dvorana, za koju je Općina danas ishodila građevinsku dozvolu.

-Ono što nam nedostaje su sredstva. Nadam se kako će županija prepoznati našu potrebu. Mi smo spremni dijelom sudjelovati u izgradnji- kazao je Vučković, kojem su na dosadašnjem radu čestitali brojni visoki uzvanici.

Pohvale za minuli radi

Klinča Sela danas kako su istaknuli svi govornici napreduje na svim razinama, zbog čega njezin prosperitet nije upitan.

-Vaša Općina ima kontinuitet i prosperitet, a to daje nadu. Ta nada uvijek mora biti potkrepljenja dobrim i kvalitetnim vodstvom, što je ovdje vidljivo- istaknuo je saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Njegov saborski kolega Davor Ivo Stier u svom je govoru istaknuo kako uz infrastrukturu, treba voditi brigu i o demografskoj obnovi.

-Danas vidimo kako načelnik Vučković postavlja prioritete na način da je na prvom mjestu budućnost ovoga kraja, za što se gradi i infrastruktura. Čuli smo koliko je infrastruktura važna, no bez demografske obnove, djece i ljudi koji će tu živjeti i raditi te budućnosti nema- zaključio je Stier.

A da na području Općine Klinča Sela ne treba brinuti za budućnost pokazuju dobitnici ovogodišnjih Nagrada i Priznanja koja su im uručena za njihov predani rad, kojim se doprinosi još boljoj općini. Dobitnici ovogodišnjih priznanja su; Branko Pušćak, Hrvački klub Sveta Nedelja, Vlatka Herceg, KUD Seljačke sloge Kupinec, Stjepan Pankretić, Krešimir Gradski, Klinčaselske mažoretkinje i Bruno Čabula.

Sutra nastavak proslave

Proslava povodom Dana Općine nastavlja se sutra kada će se održati tradicionalni nogometni turnir, sajam poduzetnika i obrtnika, te natjecanje u spravljanju graha, pokazna vatrogasna vježba, natjecanje u potezanju užeta te kulturno umjetnički program. Cjelodnevno događanje završit će uz svirku Baraba.