FOTO: Još bolja i ukusnija Stara jela z Dugog Sela

Osim u ukusnoj hrani posjetitelji su mogli uživati i u brojnim popratnim sadržajima

Dugoselcima i njihovim gostima jučer je sve bilo na ruku. Kiša koja nas je natapala tri dana, jučer je nestala, a lijepo i toplo vrijeme izmamilo je u Kolodvorsku ulicu brojne posjetitelje koji su došli uživati na jubilarnoj desetoj manifestaciji Stara jela z Dugog Sela, koja su nadmašila i svoja najbolja izdanja. Osmjesi i zadovoljstvo na licima organizatora sve su otkrivali.

-Nikad ljepše, nikad više ljudi, nikad ljepše vrijeme iako nam subota to nije pokazivala. Ono što mene posebno raduje je to što ne možemo pripremiti toliko bakinih tanjurića s obzirom kakav je interes za njima, ali i za hranom koju su pripremili naši ugostitelji i udruge. Mislim da je ovo pun pogodak. Hvala svima koji su se uključili i pomogli da nam manifestacija uspije- rekla nam je direktorica Turističke zajednice Grada Dugog Sela Karmela Vukov Colić.

Na otvorenju dugoselske gastronomsko-kulturno-zabavne manifestacije bili su državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak u ime Vlade RH, izaslanica župana i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović te posebni gosti iz Australije gospodin Andrea Biggie, šef Misije i djelatnici Veleposlanstva Australije u RH, uz domaćine gradonačelnika Nenada Paniana i direktoricu TZ-a Karmelu Vukov – Colić.

-Kolodvorska ulica je pretijesna za sve. Ovo je prekrasno. Dugo Selo je danas živnulo i to me raduje- poručio je gradonačelnik Nenad Panian.

Stara jela z Dugog Sela održana su pod motom „Gdje tradicija dotiče suvremenost“, a osim u kušanju najrazličitijih tradicijskih jela, posjetitelji su mogli sudjelovati i na kulinarskim radionicama pod paskom istinskih kulinarskih znalaca, Kotlowina show i Guska za primjer – natjecanje u pripremi najukusnijeg martinskog menija. Svoje su proizvode ponudili obrtnici i OPG-ovi s dugoselskog područja i šire, dok su djeca su mogla uživati u tradicijskim igrama i brojnim drugim sadržajima.