Ponos Ivanić-Grada

FOTO: Ivica Kostelić počasni građanin Ivanić-Grada: Ivanić je uvijek bio dio mojeg života

U emotivnom obraćanju Kostelić se prisjetio i svoga djeda koji je bio jedan od suosnivača DVD-a Donji Šarampov koje je također primilo Nagradu
DSC_0425

Uz proslavu Dana grada u Ivanić-Gradu je održana i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su istaknutim pojedincima dodijeljena Javna priznanja. Tom prigodom proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić proglašen je počasnim građaninom Ivanić-Grada.

-Ja sam se uvijek osjećao kao građanin Ivanić-Grada, jer ja sam od djetinjstva ovdje. Moj djed i moja majka su iz Donjeg Šarampova, a ja sam ovdje išao i u treći razred osnovne škole, tako da je Ivanić uvijek bio dio mojeg života. Posebno danas kada primam ovu počast sjećam se koliko sam vremena proveo ovdje i koliko je Ivanić-Grad utjecao na našu obitelj i naš put. Ivanić-Grad je za nas uvijek bio jedno utočište i izvor jedne mirnoće i sreće- kazao je Ivica Kostelić, kojem je u jednom trenutku zadrhtao glas i zasuzile oči.

-Danas sam nekako dirnut ovim slučajem da je i DVD Šarampov primio nagradu, jer moj djed je jedan od suosnivača toga DVD-a. Na taj način on je danas dobio dvije počasti- zaključio je Kostelić.

Nagrada Grada Ivanić-Grada za životno djelo „Ivanić Tvrđa“ dodijeljena je Željku Duhu.

Nagradu „Đuro Kundek“ primilo je Trgovačko društvo AQUACHEM d.o.o, dok su Nagradu „Stjepan Basariček“ primili KUD OSS Posavski Bregi, Štefica Vanjek, Marko Šepat, Krunoslav Božić i Andrea Belić.

Nagrada „Đuro Stjepan Deželić“ dodijeljena je Zajednici tehničke kulture Ivanić-Grad, Jadranku Pongracu, DVD-u Šarampov Donji, Kati Modrić, Marici Svetličić i Ivici Spevecu.

Aktualno
Ivanić-Grad