Uz blagdan svetog Petra

FOTO: Ivanić-Grad proslavio Dan grada. Gradonačelnik Leš: Bez građana naš grad ne bi danas bio ovako prekrasan kakav je

Dan grada slavi se u spomen na 8. lipnja 1871. godine kada je trgovište Ivanić dobilo status i naslov Grada
DSC_0355

Grad Ivanić-Grad svečanom sjednicom Gradskoga vijeća proslavio je Dan grada. Uoči svečane sjednice kojoj su između ostaloga nazočili izaslanik Vlade RH gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora gradonačelnik prijateljskog Trilja Ivan Bugarin, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak te brojni gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata položeni su vijenci i upaljene svijeće.

-Izazovi koji su pred nama veliki su. Vjerujemo u Ivanić i njegove građane. Ako smo zajedno i ako to zaista želimo ne zaboravljajući pri tome na one koji trebaju dodanu pomoć i potporu naši su ciljevi dostižni. Ponosni smo na sve naše sportaše, kulturnjake, učenike, studente i njihove profesore, kao i na gospodarstvenike koji na najbolji način oslikavaju naš grad i pokazuju da smo sredina u kojoj se lijepo živi- kazao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac, poručivši prisutnima kako im je cilj Ivanić budućim generacijama predati još boljim i ljepšim.

Učinimo svi zajedno Ivanić još ljepšim

-Zahvaljujem se svim građanima i djelatnicima, jer bez vas naš grad ne bi danas bio ovako divan i prekrasan kakav je te nama najdraži. Želim da se uključite u sve gradske aktivnosti, da i dalje dajete sebe u izgradnju ovog grada i da svi zajedno činimo Ivanić-Grad sve ljepšim- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Razvoj grada ovisi o ljudima

Izaslanik predsjednika Vlade RH i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk naglasio je kako razvoj sredine i razvoj društva prije svega ovisi o ljudima. -Živjeti i raditi u Ivanić-Gradu je privilegija zato što ima standard iznad ruralnih sredina, a s druge strane živi se punim plućima. Rijetko se vidi gradonačelnik koji tako puno radi, a tako se malo hvali- naglasio je Turk.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović rekao je kako je Grad Ivanić-Grad postao moderan razvijeni grad s vizijom za budućnost.

Na sjednici su već tradicionalno dodijeljena i Javna priznanja, a Ivanić-Grad je odao veliku čast proslavljenom hrvatskom skijašu Ivici Kosteliću koji je proglašen počasnim građaninom Ivanić-Grada.

Aktualno
Ivanić-Grad