FOTO: Grad Vrbovec, Općine Dubrava i Gradec obilježile Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

S dubokim pijetetom obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje gdje su pripadnici JNA i paravojne srpske postrojbe počinile strašne ratne zločine

Grad Vrbovec tradicionalno je i ove godine s dubokim pijetetom obilježio Dan sjećanja na žrtve Vukovaru i Škabrnji gdje su pripadnici JNA i paravojne srpske postrojbe počinile strašne ratne zločine. Iskazana je počast svim vukovarskim i škabrnjanskim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u borbi za nezavisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku. Ispred spomenika poginulim braniteljima Hrvatska kocka na Trgu Petra Zrinskog postavljeni su vijenci, zapaljene svijeće i izvršena je ujedno komemoracija i za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve koje su doživjele sve strahote, tragedije i užase tijekom Domovinskog rata.

Delegacija Grada Vrbovca bila je predvođena gradonačelnikom Denisom Kraljem i njegovim zamjenikom i Robertom Đurancem. Svijeće su zapalili i članovi obitelji poginulih branitelja. Delegaciju Gradskog vijeća Grada Vrbovca predvodio je predsjednik Hrvoje Herček s vijećnicima. Bio je nazočan i predsjednik hrvatskog časničkog zbora zajednice udruga RH Branko Gačak. Delegaciju vrbovečke HVIDRA-e predvodio je predsjednik Vlado Kožarom, delegacija Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec bila je na čelu s predsjednikom Marijanom Plahutarom. Svoj pijetet iskazali su i ostali hrvatski branitelji i građani Grada Vrbovca.

U Općinama Dubrava i Gradec također su položeni vijenci i zapaljene svijeće. U Dubravi je bio nazočan načelnik općine Tomislav Okroša i zamjenik Ante Grizelj te općinski vijećnici. Na završetku je dubravski župnik Mihill Gojani održao molitvu. U Gradecu su se žrtvama poklonili zamjenik načelnice Admir Smajlović s vijećnicima i ostalim suradnicima. Na polaganju vijenaca u Dubravi i Gradecu bili su nazočni Branko Gačak i članovi Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec.

Ovogodišnje iskazivanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Vrbovcu, Dubravi i Gradecu bilo je održano krajnje dostojanstveno uz poštivanje epidemioloških mjera zbog epidemije koronavirusa.