FOTO: “Fine strine s Opatovine” – novi hit Nine Škrabea

Protekle subote otvoreno je 34. zagrebačko histrionsko ljeto predstavom "Fine strine s Opatovine" autora Nine Škrabea u režiji Zorana Mužića

Protekle subote otvoreno je 34. zagrebačko histrionsko ljeto predstavom “Fine strine s Opatovine” autora Nine Škrabea u režiji Zorana Mužića. Ova urnebesna crna komedija, u kojoj naslovne uloge tumače Slavica Knežević i Ankica Dobrić, prikazana je i u dvije pretpremijerne izvedbe.

Na prvoj izvedbi, glumce su gromkim pljeskom nagradili brojni prijatelji Nine Škrabea i Kazališta Škrabe. Na premijernoj izvedbi čestitke su glumcima i autoru te ravnatelju Histriona Zlatku Vitezu između ostalih uputili i legendarna pjevačica Gabi Novak, baletna umjetnica Almira Osmanović, proslavljeni košarkaški trener Mirko Novosel, redatelj Miro Međimorec i pijanist Branko Bulić.

“Fine strine s Opatovine” šesnaesta su histrionska predstava popularnog hrvatskog komediografa Nine Škrabea, najizvođenijeg histrionskog autora te šesnaesta histrionska režija redatelja Zorana Mužića. U “Finim strinama s Opatovine” glume i dva Jaskanca, Franjo i Martin Kuhar, a uz njih i “fine strine” Slavicu Knežević i Ankicu Dobrić, odličnu glumačku ekipu čine Andrej Dojkić, Davor Svedružić, Vanda Winter, Tomislav Martić, Damir Lončar, Žarko Savić i Dinka Vuković. 

Predstavu nakon samo nekoliko izvedbi hvale i publika i kritika pa je to zaista pravi razlog da ljetnu večer provedete na Opatovini, obasjanoj mjesečevim srebrom, gdje se zahvaljujući Nini Škrabeu, “Strinama” i Histrionima neprestano razliježe srdačni, gromoglasni smijeh. “Fine strine s Opatovine” mogu se pogledati svaki dan (osim nedjelje i ponedjeljka) sve do 31. kolovoza, a ulaznice se mogu rezervirati na službenoj web i Facebook stranici Glumačke družine Histrion.