FOTO: DVD Tedrovec proslavio 70 godina rada

Proslava je iskorištena i za potpisivanje Povelje o bratimljenju s DVD-om Kučilovina
WhatsApp Image 2021-07-17 at 14.35.45

Dobrovoljno vatrogasno društvo Tedrovec proslavilo je svečanoj sjednicom 70 godina neprekinutog rada i djelovanja. Uz članove društva, proslavi su nazočili i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Brckovljani Jurica Ivanić te čelni ljudi Općine, načelnik Tihomir Đuras, predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Vinojčić i vijećnik Marin Žafran.

DVD Tedrovec osnovano je 17. veljače 1951. godine te je u svojim početcima započelo rad s 38 članova. Prvi predsjednik društva bio je Stjepan Cundić, zapovjednik Stjepan Tarni, tajnik Josip Pokas, dok je blagajnu društva vodio Josip Grginec. Društvo je već iduće godine u proljeće započelo s izgradnjom vatrogasnog doma, te je isti doveden u funkciju na jesen.

-Prvi požar i svoje prvo djelovanje društvo je izvršilo u mjestu Tarno. Tijekom svih ovih godina društvo je radilo na nabavci opreme, pa je tako nabavljena motorna pumpa Savica, a kasnije i agregat Sora- istaknuto je u izvješću o radu u proteklih 70 godina.

Početkom 80-tih pa sve do 1998. godine društvo preživljava zahvaljujući entuzijazmu nekolicine članova, da bi 1998. godine bilo oformljeno novo vodstvo društva s predsjednikom Darkom Pokasom te zapovjednikom Josipom Grginecom.

Iako je Tedrovec malo selo sa svega 30-ak domaćinstava, društvo ovu obljetnicu obilježava u uvjetima rasta, jer DVD Tedrovec od danas je bogatiji za troje djece od 6 do 12 godina i dva člana vatrogasne mladeži.

-Uvjereni smo da se malom društvu otvaraju novi horizonti u radu i djelovanju- rekao je predsjednik DVD-a Tedrovec Mile Breščanović Blažević.

Načelnik Općine Tihomir Đuras čestitao je Tedrovčanima ovako značajnu i veliku obljetnicu te im poželio puno uspjeha u daljnjem radu i djelovanju.

-Vjerujem kako ćete prebroditi sve poteškoće kao što ste to uvijek i uspijevali. Naša Općina cijeni i podupire rad vatrogasaca koji su tu u svakoj situaciji kada ih se zatreba- poručio je Đuras.

Put prema osmom desetljeću DVD Tedrovec nastavlja s 33 člana od kojih je 16 operativaca.

Brckovljani
Događanja
Hrvatska
Izbor urednika
Općina
Zagrebačka županija