FOTO: DVD Lupoglav dobio novo navalno vozilo

Općina Brckovljani veliki je prijatelj vatrogasaca, jer u proteklom razdoblju uz ovo vozilo, nova su vozila nabavljena i za DVD Brckovljani te DVD Prečec
DSC_5324

Povodom nebeskog zaštitnika vatrogasaca, Svetog Florijana, danas je u Lupoglavu održana mala svečanost u organizaciji tamošnjeg DVD-a. Naime, ovo društvo koje je osnovano davne 1905. godine, svake godine u mjesecu svibnju organizira Dane otvorenih vrata, a zbog trenutne epidemiološke situacije cijeli je događaj bio s minimalnim brojem uzvanika.

-Želja nam je da naši mještani vide s čime raspolažemo- rekao je predsjednik Jurica Ivanić, koji je ponosan na podatak kako društvo danas ima 122 člana.

Ovom prilikom društvu je od strane općinskog načelnika Tihomira Đurasa uručeno novo navalno vozilo, čije je ključeve preuzeo zapovjednik Igor Grgošić.

-Našim operativcima ovo vozilo puno znači, jer vozilo ima zapremninu od 5 tisuća litara vode i 500 litara pjenila. Također, ima 250 kilograma praha. Ovo je vozilo najopremljenije, tako da sada sve intervencije možemo odrađivati- rekao je zapovjednik Igor Grgošić.

Općina Brckovljani veliki je prijatelj vatrogasaca, jer u proteklom razdoblju uz ovo vozilo, nova su vozila nabavljena i za DVD Brckovljani te DVD Prečec, a značajna su financijska sredstva uložena i u obnovu vatrogasnih domova.

-Mi se trudimo da svake godine osiguramo što više sredstava za naše vatrogasce, jer to je naša tradicija. A osim toga, želimo da naši mještani budu sigurni od svake ugroze- istaknuo je načelnik Tihomir Đuras.

Brckovljani
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija