FOTO: DVD Dubravica ostala bez navalnog vozila, no bez obzira na to svi mogu mirno spavati

DVD Dubravica djeluje već duže od 90 godina i danas je središnje dobrovoljno vatrogasno društvo na području Općine Dubravica. U društvu djeluje gotovo 80 članova od čega njih 20 operativnih te 25 članova vatrogasnog pomlatka i mladeži.

Iako su vrlo posvećeni održavanju opreme, trenutno su ostali bez navalnog vozila koje nije prošlo tehnički pregled. To i ne čudi jer je vozilo starije od većeg dijela članstva, pa je sad glavna preokupacija društva, VZO Dubravica i Općine Dubravica kako osigurati sredstva za obnovu voznog parka.

-Bez obzira na ovaj izazov svi možete mirno spavati jer eventualnoj nedaći možemo se oduprijeti našom auto cisternom, a vjerujemo i da vatrogasna pomoć susjednih društava ne bi izostala- rekao je predsjednik VZO Dubravica Tomislav Horvat.

Unatoč trenutnim poteškoćama s opremom, članovi društva i nadalje kontinuirano se školuju i usavršavaju. Na skupštini su im uručena i uvjerenja, a vatrogasna spomenica za 50 godina rada u vatrogastvu dodijeljena je Dragutinu Raku. Članovima DVD-a Dubravica zahvalu na požrtvovnom radu uputio je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof, a sve zajedno blagoslovio je župnik Mijo Šibonjić.